Symfonie in huidskleur en roze: Portret van Mrs. Frances Leyland, James McNeill Whistler (gezien bij

uit de oude meesters collectie

- Werkcode: 542224

Over Symfonie in huidskleur en roze: Portret van Mrs. Frances Leyland, James McNeill Whistler (gezien bij

Symfonie in huidskleur en roze: Portret van Mrs. Frances Leyland, James McNeill Whistler...

Dit portret werd in de herfst van 1871 in opdracht van Whistler tentoongesteld op de eerste eenmanstentoonstelling in 1874 (een evenement dat door Leyland werd gesponsord), maar werd door de kunstenaar nooit als volledig afgewerkt beschouwd. Binnen het overwegend roze kleurenschema, bedoeld om het rode haar van mevrouw Leyland te verbergen, is het onderwerp afgebeeld in een meerlagige jurk die door de kunstenaar is ontworpen. De abstracte, mandenvlechtpatronen van de matten aan de basis worden herhaald op de lijst, die ook door de kunstenaar is ontworpen; ze compenseren de naturalistische bloeiende amandeltakken aan de linkerkant, die de diepe interesse van Whistler in de Japanse kunst in deze tijd suggereren.
Symfonie in huidskleur en roze: Portret van Mrs. Frances Leyland, James McNeill Whistler (gezien bij vind je in de categorieën Bestsellers, James McNeill Whistler, Oude meesters, Portret, Portret Schilderijen, Schilderijen en vtwonen.

Waarom je kiest voor Symfonie in huidskleur en roze: Portret van Mrs. Frances Leyland, James McNeill Whistler (gezien bij op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Symfonie in huidskleur en roze: Portret van Mrs. Frances Leyland, James McNeill Whistler (gezien bij uit de oude meesters collectie

Koop bestseller Symfonie in huidskleur en roze: Portret van Mrs. Frances Leyland, James McNeill Whistler (gezien bij als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 542224
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
169 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.