TARGET

TARGET van db Waterman

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- Nu gratis verzending!

In winkelwagen

TARGET van db Waterman

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 194839
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
203 Nu gratis verzending!
  • Gratis verzending
  • Verzendklaar binnen 7 tot 10 werkdagen

Omschrijving

Voor dit kunstwerk heb ik eerst een collage gemaakt van 64 x 46 cm, waarbij ik kleine stukjes reclame advertenties uit tijdschriften van 1960 - 1964 heb gebruikt. Daar overheen heb ik een oude afbeelding van een jongetje gezet. Ik combineer originele foto's, divers papier, acryl verf, houtskool, inkt, balpen en potlood in mijn werken. Ik heb altijd een grote voorliefde gehad voor verweerde muren met afbladderende verf en oude verweerde posters. Dit gebruik ik als inspiratie voor mijn kunst. Het creatieve doel van mijn werk is 'iets moois maken met oude en gebruikte materialen'. Mijn tableaus verkennen de dissonantie tussen de oude en nieuwe materialen, met elkaar verweven in de mooiste manier mogelijk, om dromerige en melancholische afbeeldingen te creëren.

Dit werk wordt aangeboden door db Waterman

db Waterman profielfotoIk herinner me dat ik als jong meisje, graag foto's knipte uit tijdschriften om mijn schoolagenda's, boeken en zelfs mijn slaapkamer deur te beplakken. Voeg daarbij de fascinatie die ik altijd heb gehad voor muren vol met oude affiches, afbladderende verf, scrappy billboards en verweerde verf. Geheel onbedoeld vond ik een nieuwe manier van werken, waarin ik me plezierig en comfortabel thuis voel. Wat begon als het kopiëren van oude muren met versleten posters is uitgegroeid tot een groot aantal series met nieuwe visuele verhalen. Niet gewoon eclecticisme, maar het samenbrengen van veel schijnbaar onsamenhangende verhaallijnen tot een geheel nieuw verhaal, mijn eigen persoonlijke verhaal. Aanvankelijk ontbrak het aan een ding dat erg belangrijk is voor mij; de transparantie die normaliter alleen mogelijk is met het gebruik van aquarel. De meedogenloze gelaagdheid van transparante aquarellen is een uitdaging die ik niet zou willen missen en na veel vallen en opstaan ben ik er eindelijk in geslaagd de collages zo transparant te maken als een aquarel. Elke laag papier, olie, acryl, potlood, krijt, balpen, waterverf, inkt, houtskool en alles wat ik gebruik, blijft zichtbaar in het kunstwerk.

Alle werken