db Waterman over THE GIFTED GIRL

Hoogbegaafdheid bij een kind is een vaardigheid die aanzienlijk hoger is dan bij andere kinderen van dezelfde leeftijd. De focus lag aanvankelijk op intellectuele hoogbegaafdheid, maar is uitgebreid met een veelheid aan capaciteiten.
Hoogbegaafde kinderen ontwikkelen zich vaak asynchroon - hun geest loopt vaak voor op hun fysieke groei, en specifieke cognitieve en emotionele functies bevinden zich vaak in verschillende ontwikkelingsstadia. Hoogbegaafdheid is ook vaak ongelijk verdeeld over de verschillende intellectuele sferen. Een persoon kan dus in aanmerking komen als begaafd door uitzonderlijke wiskundige vaardigheden, maar toch onder het gemiddelde zijn in spelling of verbale vaardigheden.

Dit expressionistische kunstwerk is opgebouwd uit een tekening van een meisjesgezicht, met daar overheen lagen van eerder gemaakte acrylschilderijen. De lagen zijn stukjes van mijn collages en schilderijen die ik met photoshop over elkaar heb aangebracht.
db Waterman profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door db Waterman

Ik herinner me dat ik als jong meisje, graag foto's knipte uit tijdschriften om mijn schoolagenda's, boeken en zelfs mijn slaapkamer deur te beplakken. Voeg daarbij de fascinatie die ik altijd heb gehad voor muren vol met oude affiches, afbladderende verf, scrappy billboards en verweerde verf. Geheel onbedoeld vond ik een nieuwe manier van werken, waarin ik me plezierig en comfortabel thuis voel. Wat begon als het kopiëren van oude muren met versleten posters is uitgegroeid tot een groot aantal series met nieuwe visuele verhalen. Niet gewoon eclecticisme, maar het samenbrengen van veel schijnbaar onsamenhangende verhaallijnen tot een geheel nieuw verhaal, mijn eigen persoonlijke verhaal. Aanvankelijk ontbrak het aan een ding dat erg belangrijk is voor mij; de transparantie die normaliter alleen mogelijk is met het gebruik van aquarel. De meedogenloze gelaagdheid van transparante aquarellen is een uitdaging die ik niet zou willen missen en na veel vallen en opstaan ben ik er eindelijk in geslaagd de collages zo transparant te maken als een aquarel. Elke laag papier, olie, acryl, potlood, krijt, balpen, waterverf, inkt, houtskool en alles wat ik gebruik, blijft zichtbaar in het kunstwerk.

Alle werken van db Waterman


Meer weten over db Waterman?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Klantbeoordelingen van THE GIFTED GIRL 5 / 5 (1 beoordeling)

Rob Geverifieerde klant
Nederland
5 / 5

Fijne service, prachtige collectie en mooi werk aan de muur.
Werkaandemuur heeft een prachtige uitgebreide collectie. Met alle keuzes voor materialen en formaten is er altijd iets te vinden naar je gading. Ik heb een print op doek van DB Waterman in een mooie gepoedercoate zwarte baklijst uitgekozen. Tevens heb ik gekozen voor een akoestisch achterpaneel om het wat holle geluid in mijn thuiskantoor te verminderen. Geluid in de ruimte is veel fijner. Tot slot hebben ze een nieuw ophangsysteem, dat in hoogte verstelbaar is. Zelfs met twee linkerhanden kan je zonder waterpas je schilderij recht aan de muur hangen:-) Kortom, ik ben een buitengewoon tevreden klant!

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh 6 juli 2021
Lees alle beoordelingen

Waarom je kiest voor THE GIFTED GIRL op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

THE GIFTED GIRL van db Waterman

Koop de illustratie THE GIFTED GIRL van db Waterman op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 740 270
Kies het materiaal Meer info
Canvas
Kies opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
203,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden