Tallship Amerigo Vespucci in IJmuiden

Tallship Amerigo Vespucci in IJmuiden van Ko van Leeuwen

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 140805

Tallship Amerigo Vespucci in IJmuiden van Ko van Leeuwen

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
98 gratis verzending!
Tallship Amerigo Vespucci in IJmuiden van Ko van Leeuwen

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Voorafgaand aan Sail Amsterdam in 2010 meert de Amerigo Vespucci aan in de Vissershaven van IJmuiden voor Sail IJmuiden.

Vespucci was een Italiaanse ontdekkingsreiziger en kartograaf. Hij was het die vaststelde dat Amerika een apart werelddeel was en niet bij Azië hoort. De naam Amerika is dan ook afgeleid van Vespucci's voornaam.

Het naar hem vermoemde schip is in 1931 gebouwd als schoolschip voor de Italiaanse marine en is geïnspireerd op 18e eeuwse oorlogsschepen. Het is 101 meter lang inclusief de boegsspriet. De masten zijn 43, 54 en 50 meter hoog. De zeilen zijn vierkantgetuigd en wordt daarom een volschip genoemd. Het is nog steeds in gebruik bij de Italiaanse marine.

(bron: WikipediA.org)

Over Ko van Leeuwen

Ko van Leeuwen profielfotoKo van Leeuwen is fotograaf in IJmuiden. Wat hier wordt getoond is zijn vrije werk. De voorliefde voor scheepvaart, natuur en Schotland komt duidelijk naar voren. Daarnaast komen er straks ook albums met panoramafoto's Ko van Leeuwen werkt ook als bedrijfs- en persfotograaf voor lokale bedrijven, regionale media en maakt videoverslaggeving voor diverse televisiezenders.

Alle werken