Terugkeer van de Verloren Zoon, Rembrandt van Rijn

uit de oude meesters collectie

- Werkcode: 431 864

Over Terugkeer van de Verloren Zoon, Rembrandt van Rijn

De terugkeer van de verloren zoon is een schilderij van de hand van Rembrandt van Rijn. Hij schilderde het in circa 1668. Het behoort tot de collectie van de Hermitage in Sint-Petersburg.

In dit schilderij geeft Rembrandt de parabel van de verloren zoon uit het Nieuwe Testament weer. We zien een geknielde jongeman, die omhelsd wordt door een oudere man, zijn vader. Rechts zijn drie mannen afgebeeld, die in stilte toekijken. De staande man rechts is de broer van de verloren zoon.

Net zoals Rembrandts andere werken is ook dit schilderij zeer donker. Opvallend aan het schilderij zijn de handen van de vader: de ene hand ziet eruit als een krachtige vaderhand, die de zoon stevig tegen zich aandrukt. De andere is meer een vrouwenhand, die de zoon eerder liefdevol en zorgzaam verwelkomt.

Geeft de Hermitage circa 1668 als jaar van aanmaak, toen het in 2015 geëxposeerd werd op de tentoonstelling Late Rembrandt werd aldaar circa 1666-1669 aangehouden.
Terugkeer van de Verloren Zoon, Rembrandt van Rijn vind je in de categorieën Gouden Eeuw, Oude meesters, Rembrandt van Rijn en Schilderijen.

Waarom je kiest voor Terugkeer van de Verloren Zoon, Rembrandt van Rijn op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Terugkeer van de Verloren Zoon, Rembrandt van Rijn uit de oude meesters collectie

Koop Terugkeer van de Verloren Zoon, Rembrandt van Rijn als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 431 864
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
110,- Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.