The New Forest

The New Forest van Steven Blahowetz

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

The New Forest van Steven Blahowetz

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 241198
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
90 gratis verzending!

Omschrijving

Zonsondergang in The New Forest een schitterend natuurgebied in het Zuidoosten van Engeland.

Het gebied werd in 1079 bestemd als jachtterrein voor de Engelse koning Willem I, waarbij de rechten van de boeren die er woonden, naar feodaal Normandisch gebruik, drastisch werden ingeperkt. Zij moesten in de toekomst in hun inkomen voorzien met beroepen als houtsprokkelaar of kolenbrander. De economische waarde van het gebied voor de koning bestond aanvankelijk uit het innen van boetes voor het overtreden van de nieuwe regels die bekendstonden als Forest Law. Zijn zoon Richard verongelukte hier tijdens de jacht.

In de eeuwen die volgden werd het gebied gebruikt als bron van hout voor 's konings vloot. Forest Law maakte het praktisch onmogelijk om het bos voor iets anders te gebruiken dan het plunderen van hout en het gebied raakte in verval. Pas in de zeventiende eeuw kwam een beleid van verstandig bosbeheer op gang.

Aan het eind van de twintigste eeuw werd Forest Law afgeschaft. Het gebied heeft tegenwoordig een toeristische functie. Het is vooral bekend omdat er grote aantallen ponies wild rondlopen die de belangrijke graasfunctie vervullen, wat het park een heel eigen ecologie geeft.

Dit werk wordt aangeboden door Steven Blahowetz

Steven Blahowetz profielfoto

Alle werken