Thomas Moran, Macbeth en de heksen (mogelijk Highland Fantasy), 1858 - 1859

Thomas Moran, Macbeth en de heksen (mogelijk Highland Fantasy), 1858 - 1859 van Atelier Liesjes

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Thomas Moran, Macbeth en de heksen (mogelijk Highland Fantasy), 1858 - 1859 van Atelier Liesjes

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 603296
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
101 gratis verzending!

Omschrijving

De drie heksen zijn personages in het toneelstuk Macbeth van William Shakespeare (ca. 1603–1607). Ze vertonen een opvallende gelijkenis met de drie lotgevallen van de klassieke mythologie en zijn misschien bedoeld als een verwrongen versie van de in het wit geklede incarnaties van het lot. De heksen leiden Macbeth uiteindelijk naar zijn ondergang.
De heksen van Shakespeare zijn profeten die Macbeth, de generaal, vroeg in het stuk begroeten en zijn klim naar het koningschap voorspellen. Na het doden van de koning en het behalen van de troon van Schotland, hoort Macbeth hen dubbelzinnig zijn uiteindelijke ondergang voorspellen. De heksen en hun 'smerige' attributen en bovennatuurlijke activiteiten zetten een onheilspellende toon voor het stuk.

Thomas Moran (Bolton, 12 februari 1837 – Santa Barbara, 25 augustus 1926) was een Engels-Amerikaans kunstschilder en etser.
De kunstenaar was een exponent van de romantische Hudson River School en van de Rocky Mountain School van landschapschilders. Morans stijl kan bovendien gezien worden als een voorbeeld van het Amerikaanse luminisme, waarbij uitgebreid geëxperimenteerd wordt met licht- en atmosferische effecten.

Dit werk wordt aangeboden door Atelier Liesjes

Atelier Liesjes profielfotoKunst te koop. Winkel met foto's en kunst als wanddecoratie. Poster, affiche, metaal (aluminium of staal), glas, canvas, fotoprint, hout, ingelijst, doek, fotobehang of tuinposter.

De collectie muurdecoratie of wandversiering is zeer breed, van natuur via mooie of sexy mensen naar technische zaken als auto's, maar ook schiderijen. De huisdecoratie is te gebruiken in het hele interieur, van de woonkamer tot de slaapkamer en zelfs in de badkamer, maar ook canvas voor in de tuin. Doe vooral veel wooninspiratie voor je wat bestelt.

Kijk op liesjes.werkaandemuur.nl voor meer kunst.

Alle werken