Thomas Woolner Schilderij

Thomas Woolner Schilderij van Paul Meijering

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- Nu gratis verzending!

In winkelwagen

Thomas Woolner Schilderij

van Paul Meijering

Thomas Woolner Schilderij van Paul Meijering

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 832207
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
132 Nu gratis verzending!
  • Gratis verzending
  • Verzendklaar binnen 7 tot 10 werkdagen

Omschrijving

Realistisch schilderij in acryl van de Engelse beeldhouwer Thomas Woolner met zijn beroemde werk; "Virgilia betreurt de afwezigheid van Coriolanus", geschilderd door de kunstenaar Paul Meijering - het originele schilderij is 90 x 90 cm en beschikbaar voor de verkoop.

Thomas Woolner (Hadleigh, Suffolk, 17 december 1825 - Londen, 7 oktober 1892) was een Engels beeldhouwer en dichter. Hij maakte deel uit van de beweging van de Prerafaëlieten en was de enige beeldhouwer in dat gezelschap.

Woolner ontving zijn opleiding bij de beeldhouwer William Behnes. Vanaf 1842 studeerde hij aan de Royal Academy of Arts en exposeerde daar voor het eerst in 1843. Hij maakte er kennis met Dante Gabriel Rossetti, William Holman Hunt en John Everett Millais. Woolner had aanvankelijk weinig succes met het binnenhalen van opdrachten. Van zijn vroege werk is niet veel overgebleven, maar met zijn afbeelding van 'Puck', een figuur uit William Shakespeares toneelstuk A Midsummer Night's Dream, trok hij de aandacht van Hunt en anderen, wat leidde tot de uitnodiging om lid te worden van de in 1848 opgerichte Pre-Raphaelite Brotherhood.

Hij vervaardigde diverse afbeeldingen van bekende personen en vestigde daarmee zijn reputatie, hoewel hij van de opbrengsten niet goed kon rondkomen. Als dichter leverde hij bijdragen aan The Germ, het slechts kortstondig bestaand hebbende tijdschrift van de beweging. Een van de bekendere gedichten die hij in het blad publiceerde was 'My Beautiful Lady',

Dit werk wordt aangeboden door Paul Meijering

Paul Meijering profielfotoDe stijl die Paul Meijering voor zijn schilderijen hanteert is (bijna fotografisch) realistisch. Zijn werken zijn dan ook gebaseerd op foto's. De kunstenaar streeft er naar om een treffende gelijkenis te creëren met de (in vele gevallen beroemde) geportretteerde. Uiteraard werkt Paul Meijering eveneens in opdracht en kunt u elk gewenst persoon, huisdier, auto of wat u dierbaar is laten vastleggen in een schilderij.

Alle werken