Torenspits van de Lutherse Kerk in Utrecht met de zwaan in de volle maan

Torenspits van de Lutherse Kerk in Utrecht met de zwaan in de volle maan van Donker Utrecht

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 65966

Torenspits van de Lutherse Kerk in Utrecht met de zwaan in de volle maan van Donker Utrecht

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Andere wensen?
gratis verzending!

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Omschrijving

Torenspits van de Lutherse Kerk in Utrecht met de zwaan in de volle maan.

De Lutherse Kerk in Utrecht is een kerk in de Hamburgerstraat, in gebruik door de Evangelisch-Lutherse gemeente van Utrecht. De zwaan is het symbool van de Lutherse Kerk. Het verhaal gaat dat Hus, voorloper van de Reformatie, op de brandstapel zei: ?Thans braadt gij een gans (hus betekent in het Tjechisch gans), maar over honderd jaar komt er een zwaan, die jullie niet te pakken zullen krijgen?. Met die zwaan zou hij Maarten Luther hebben bedoeld.

Deze foto is gemaakt in de avond van 21 augustus 2013.

Donker Utrecht. Zo heet mijn serie foto's van Utrechtse plekken na zonsondergang. De meeste Donker Utrecht foto's zijn geschoten in de avondschemering.

Op www.facebook.com/donkerutrecht plaats ik iedere dag een nieuwe foto. Zie je daar een foto die je graag aan je muur wilt maar niet in de Werk aan de Muur shop staat? Mail dan even naar info@donkerutrecht.nl of bericht me via facebook.

DONKER UTRECHT IN UW BEDRIJF?

www.werkaandemuur.nl/donkerutrecht

Over Donker Utrecht

Donker Utrecht. Zo heet mijn nog steeds groeiende serie foto's van Utrechtse plekken na zonsondergang. Het merendeel van de Donker Utrecht foto's maak ik in de avondschemering. In het 'blauwe kwartiertje' om preciezer te zijn. Na zonsondergang kleurt de lucht snel intens donkerblauw en op een gegeven moment ontstaat er een perfecte balans tussen hemellicht enerzijds en straat- en gebouwverlichting anderzijds. Kenmerkend voor mijn stijl is de balans in het vaak verstilde beeld, de rijke, intense kleuren en het ontbreken van chaos.

De foto van jouw keuze vind je het makkelijkst op donkerutrecht.nl Onder elke foto staat de button 'deze wil ik aan mijn muur', zo kom je bij de foto in de webshop hier bij Werk aan de Muur. Via donkerutrecht.nl kun je ook verjaardagskalenders, ansichtkaarten en kadobonnen kopen.

Alle werken