Tot praten hier neergezet

Tot praten hier neergezet van Sigrid Klop

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

  • Tot praten hier neergezet van Sigrid Klop thumbnail
  • Canvas thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas video thumbnail
Werkcode: 54249

Tot praten hier neergezet van Sigrid Klop

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
gratis verzending!
Tot praten hier neergezet van Sigrid Klop

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Detail van bankje voor het raamp van de vuurtoren die het begin van de Leuvehaven in Rotterdam markeert. De colledige tekst van het citaat luidt "tot praten hier neergezet, maar op de waarheid niet gelet". Vroeger werden deze bankjes bevolkt door zeelui. De leuvehaven is de oudste gegraven haven van Rotterdam, uitgegraven van de kreek de Leuve. De haven was rond 1609 klaar. De vuurtoren "het lage licht" stond vroeger in Hoek van Holland. De eerste vuurtorens van Hoek van Holland, het ?hoge? en het ?lage? licht, werden geplaatst tijdens de aanleg van de Nieuwe Waterweg (1866- 1886). De vuurtorens waren nodig om de scheepvaart veilig richting haven van Rotterdam te kunnen loodsen. Wanneer de lichten van het hoge en lage licht in één lichtlijn boven elkaar te zien waren, wist de kapitein zeker dat hij door de diepste vaargeul voer. Het hoge licht staat nog steeds in Hoek van Holland. Daar doet hij momenteel dienst als Nederlands kustverlichtingsmuseum.

Over Sigrid Klop

Sigrid Klop profielfotoKunst is mij als het ware met de paplepel ingegoten. Omdat mijn moeder beeldend kunstenares is, werd ik al op jonge leeftijd vaak meegenomen naar musea en exposities. Rond mijn twintigste begon ik interesse in fotografie te krijgen. In de loop der jaren heb ik mij verder ontwikkeld en verschillende opleidingen gevolgd. Mijn foto's werden uitgegeven in het boek "Focus Passages: The Doors"

Ik werk graag in series. Meer recent ben ik fotografie en het maken van schilderijen gaan combineren. Daardoor heeft mijn werk meer gelaagdheid gekregen. Vanuit een concept werk ik met verschillende materialen en een groot oog voor detail het kunstwerk uit. Het kan daardoor lang duren voordat een kunstwerk af is.

Verder ben ik in Rotterdam geboren en opgegroeid. Op latere leeftijd bleek ik een autismespectrumstoornis te hebben (Asperger), die waarschijnlijk mijn exceptionele interesse in details kan verklaren. In 2015 heb ik een beroerte gehad, waardoor ik goed moet opletten waar ik mijn spaarzame energie aan uitgeef. Hoewel ik er niet altijd toe in staat ben, heeft het maken van kunst en fotograferen nu voor mij nog meer betekenis gekregen dan voorheen.

Alle werken