Trio Spiraal van Papegaaien en Toekans

Trio Spiraal van Papegaaien en Toekans van Tis Veugen

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Trio Spiraal van Papegaaien en Toekans

van Tis Veugen

Trio Spiraal van Papegaaien en Toekans van Tis Veugen

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 674464
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
146 gratis verzending!

Omschrijving

Drie spiralen, met elk 2 armen en 3 loodrechte armen, komen samen in de middelste superspiraal met 6 en 9 armen. Elke spiraalarm heeft 2 paden die de intentie hebben heen en weer te lopen. De paden zijn gemaakt van zogenaamde bandmodellen van hyperbolische geometrie afbeeldingen. De paden lopen over elkaar heen en onder elkaar door om zo een vlechtwerk te creëren. Het spiraalvormige midden ziet er donker uit, maar wordt lichter naarmate je er dichter bij komt.
Voor de wiskundeliefhebbers: de hyperbolische geometrie van de toekan vlakvulling heeft driehoeken van 60, 60, 36 graden, terwijl de papegaai vlakvulling driehoeken van 60, 45, 30 graden hebben. De donkere vlekken bevatten delen van een bandmodel van vlinders, waarvan de vlakvulling driehoeken van 60, 45, 30 graden heeft.

Dit werk wordt aangeboden door Tis Veugen

Tis Veugen profielfotoMijn opleiding tot wiskundige en mijn ervaring als software programmeur zijn de basis elementen voor het ontwerpen van mijn kunstwerken. Sinds mijn pensioen in 2019 heb ik een begin gemaakt met het creëren van digitale kunst met een wiskundige inslag. De werken van M.C. Escher vormen hierbij een bron van inspiratie. Dankzij zelf ontwikkelde programma's op de computer ben ik in staat aan Escher's werken extra dimensies toe te voegen in de vorm van structuren met fotografisch materiaal.

Alle werken