Ursula von Rydingsvard Schilderij

Ursula von Rydingsvard Schilderij van Paul Meijering

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- Nu gratis verzending!

In winkelwagen

Ursula von Rydingsvard Schilderij

van Paul Meijering

Ursula von Rydingsvard Schilderij van Paul Meijering

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 875716
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
132 Nu gratis verzending!
  • Gratis verzending
  • Verzendklaar binnen 7 tot 10 werkdagen

Omschrijving

Realistisch schilderij in acryl van de Amerikaans-Poolse beeldhouwster Ursula von Rydingsvard, geschilderd door de kunstenaar Paul Meijering - het originele schilderij is 90 x 90 cm en beschikbaar voor de verkoop.

De Amerikaans-Poolse Ursula von Rydingsvard (1942) is wereldwijd een van de weinige vrouwelijke beeldhouwsters die op monumentale schaal werkt. Haar grote houten sculpturen laten zien wat een enorme wilskracht en vechtlust ze heeft. Precies de eigenschappen die ze ook nodig had om als oorlogskind te overleven.

Von Rydingsvard is de dochter van een Poolse moeder en een Oekraïense vader. Ze bracht vijf jaar van haar kindertijd door in acht verschillende Duitse vluchtelingenkampen, voor het gezin kon emigreren naar Amerika. Daar kwamen ze in 1950 aan.

Nu maakt Von Rydingsvard hedendaagse kunst in New York, de plek waar ze het gevoel heeft pas echt geboren te zijn. Haar werk bestaat uit beeldhouwkunst en tweedimensionale beelden. Ze gebruikt de beeldhouwkunst als middel om de herinneringen aan haar jeugd uit te drukken: "Ik ben opgegroeid in de periode na de Tweede Wereldoorlog in vluchtelingenkampen voor Polen in Duitsland. We verbleven in houten barakken, ruwe houten vloeren, ruwe houten wanden, ruwe houten deuren en ruwe houten plafonds. Dus ergens in mijn bloed dompel ik me onder in die bron", zegt ze.

Ze herinnert zich nog goed hoe ze tegen de houten muur in de barak aan lag. Hoe het rook en hoe het voelde en dat er een enorm verschil was t

Dit werk wordt aangeboden door Paul Meijering

Paul Meijering profielfotoDe stijl die Paul Meijering voor zijn schilderijen hanteert is (bijna fotografisch) realistisch. Zijn werken zijn dan ook gebaseerd op foto's. De kunstenaar streeft er naar om een treffende gelijkenis te creëren met de (in vele gevallen beroemde) geportretteerde. Uiteraard werkt Paul Meijering eveneens in opdracht en kunt u elk gewenst persoon, huisdier, auto of wat u dierbaar is laten vastleggen in een schilderij.

Alle werken