Van Nelle Fabriek - vooraanzicht

van Wouter Degen

- Werkcode: 1 083 449

Wouter Degen over Van Nelle Fabriek - vooraanzicht

De Van Nelle Fabriek was de eerste daglichtfabriek van Europa en de modernste fabriek van Nederland. Toonbeeld van het functionalisme. Geen bakstenen, maar beton. Geen draagmuren, maar kolommen. Een gevel van staal en glas. Een zee aan daglicht op de werkvloer.

Nu fungeert het als kantorencomplex, evenementenlocatie, maar bovenal een inspirerende ontmoetingsplek. In november 2022 mocht ik hier een evenement bijwonen. Een dag later ben ik teruggegaan om deze foto te nemen.

Aan de overkant van de Schie, op het fietspad naast de gevangenis, heb ik net na een fikse hagelbui mijn camera opgesteld. De foto is genomen met een sluitertijd van circa 2 minuten, waardoor het water als een spiegel fungeert.

Door gebruik te maken van deze techniek zie je de beweging in de wolken, terwijl de beweging in het water juist niet meer zichtbaar is. Een mooi detail vind ik de grote boom in herfstkleuren, die ook in de weerspiegeling in het water goed zichtbaar is.

-- Wouter Degen
Van Nelle Fabriek - vooraanzicht vind je in de categorieën Cultuur, Fabriek, Fine Art, Fotografie, Grijsfilter, Koffie, Rotterdam, Schie, Spangen (Rotterdam), Tabak, UNESCO Werelderfgoed locaties, Van Nellefabriek en Wouter Degen.
Wouter Degen profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Wouter Degen

Wouter Degen is een Nederlandse fotograaf (1980), geboren in Nijmegen en woonachtig in Arnhem. Zijn stijl van fotograferen uit zich vooral in het nemen van landschappen, stadsgezichten en kustlijnen waarin rust, stilte en minimalisme samenkomen, dit in combinatie met mooie kleuren en contrasten. Sinds kort maakt hij ook portretten en werkt hij in opdracht voor Rhodé om stillevens vast te leggen voor een nieuwe website.

Hij is in 2019 gestart met fotografie en ontwikkeld zichzelf nog steeds door het volgen van cursussen en opleidingen. In 2023 gaat hij starten met de Fotovakschool. Naast zijn passie fotografie is hij werkzaam als Programmamanager bij de Rijksoverheid.

Binnenkort verschijnt zijn eigen website: https://www.wouterdegen.nl

Alle werken van Wouter Degen


Waarom je kiest voor Van Nelle Fabriek - vooraanzicht op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Van Nelle Fabriek - vooraanzicht van Wouter Degen

Koop de foto Van Nelle Fabriek - vooraanzicht van Wouter Degen op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 1 083 449
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
108,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden