Vanitas stilleven, memento mori

Vanitas stilleven, memento mori van Joey Juffermans

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Vanitas stilleven, memento mori van Joey Juffermans

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 450540

10% Black Friday korting!
Nog 5 dagen en 17 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
88 79 gratis verzending!

Omschrijving

Bij een vanitas stilleven speelt symboliek een belangrijke rol. Memento mori. Voorwerpen als een schedel, dovende kaars, omgevallen glas, vergane boeken, rottend fruit, zeepbellen, rook, horloges, muziekinstrumenten en zandlopers staan allemaal symbool voor de vergankelijkheid van het leven, de zinloosheid van plezier en de zekerheid van de dood. In de foto zijn dan ook veel van deze voorwerpen terug te vinden, waarbij het hedendaagse volledig verdwenen is en een 16e eeuwse compositie wordt uitgebeeld. Alsof de foto in die tijd gemaakt zou zijn.

Dit werk wordt aangeboden door Joey Juffermans

Joey Juffermans profielfotoArchitectuur en het (stedelijk) landschap fascineren mij al lange tijd. Na mijn studie Bouwkunde ben ik bij een constructieadviesbureau gaan werken en heb ik aan diverse mooie en interessante projecten mogen werken. Een projectbezoek aan één van deze projecten in 2016, de Spaarndammertunnel in Amsterdam, was voor mij een mooie gelegenheid de passie voor techniek en fotografie te combineren. Terugkijkend kan ik wel zeggen dat het maken van deze fotoserie de eerste stappen waren in mijn "ongoing" ontwikkeling als architectuurfotograaf.

Voor een ontwerper van (civiele) constructies zijn het "lezen" van een architectonisch ontwerp, het oog hebben voor detail en het vertalen naar een vorm van realiteit drie belangrijke aspecten. Ook in mijn fotografie laat ik deze aspecten terugkomen. Hiervoor zijn het altijd veranderende licht en de gevarieerde lucht belangrijke natuurlijke bronnen waar ik graag gebruik van maak. Deze elementen bepalen in belangrijke mate de weergave van een gebouw, de ervaring van een ruimte, of de sfeer van het landschap.

Het is voor mij de uitdaging de balans te vinden tussen het meenemen van de kijker in mijn creatieve en ook realistische verbeelding van het landschap of de ruimte, het laten zien van de functie van een gebouw of kunstwerk en niet in de minste plaats het recht doen aan het ontwerp van de architect.

In juni 2019 heb ik de Vakopleiding aan de Fotovakschool voltooid. Tijdens deze expositie heb ik mijn eindwerk en port

Alle werken