Varend erfgoed buiten de haven van Volendam

Varend erfgoed buiten de haven van Volendam van Paul Bootsman

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Varend erfgoed buiten de haven van Volendam van Paul Bootsman

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 283613
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
81 gratis verzending!

Omschrijving

Varend erfgoed, in de vorm van platbodems op de Gouwzee voor de haven van Volendam, tijdens de Pieperrace 2017.

De Pieperrace is een jaarlijkse tweedaagse zeilwedstrijd voor traditionele Hollandse platbodems, gezeild vanuit Volendam. Het evenement wordt georganiseerd sinds 1985, meestal in het eerste weekeinde van april.
In het deelnemersveld zijn onder andere klippers, tjalken, aken, botters en kwakken te vinden. In 2008 was er een voorlopig deelnemersrecord van 79 schepen. De wedstrijd geldt als informele start van het charter-seizoen.
Het evenement houdt de herinnering levend aan de riskante aardappeltransporten vanuit Friesland, die Volendammer vissers in de oorlogsjaren uitvoerden met hun schepen. Hierbij werden onder andere Amsterdams ziekenhuizen bevoorraad.

Over Paul Bootsman

Paul Bootsman profielfotoIk ben Paul Bootsman. Ik heb het altijd leuk gevonden om foto's te maken. Het heeft me geleerd om beter te kijken naar, en mezelf meer bewust te worden van de omgeving waar ik me bevind. Eerst met een compact camera, gewoon voor mezelf. Later kwamen daar een smartphone en Instagram bij, en toen ging het hard. Helemaal toen ik steeds meer positieve reacties van wildvreemden kreeg. Dat gaf me een soort drang en motivatie om steeds betere en mooiere foto's te maken. Op een gegeven moment vond ik dat ik steeds meer tegen de beperkingen van een telefoon en een compact camera aan liep. Dat was rond hetzelfde moment dat ik deze site op het spoor kwam. Daarop besloot ik om een DSLR camera aan te schaffen en hier een account aan te maken.

Alle werken