Verborgen Danaë

Verborgen Danaë van Pastel Rainbow Studio

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Verborgen Danaë van Pastel Rainbow Studio

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 453790
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
95 gratis verzending!

Omschrijving

"De onzichtbare eerste versie van Rembrandts Danaë tot leven laten komen door middel van geënsceneerde fotografie anno 2019"
Danaë is een vrouw uit de Griekse mythologie. Ze is door verschillende schilders afgebeeld, als vrouw die klaarligt voor de god Zeus.

De Danaë van Rembrandt is mijn inspiratie. Het schilderij hangt in St. Petersburg en is in 1985 erg beschadigd door iemand die psychische problemen had. Tijdens de restauratie die 12 jaar duurde, maakten onderzoekers een röntgenfoto en kwamen ze tot hun grote verbazing erachter dat er een andere versie onder de verf verborgen zat. Hierbij was er een andere vrouw geschilderd, de eerste vrouw van Rembrandt. En… wat ook anders was: de hele betekenis van het schilderij! Deze eerste versie laat een hand zien die niet zegt: “Hallo Zeus, gezellig dat je er bent.” Maar deze hand zegt “Nee, stop, ga weg”.

Er wordt wel eens gegrapt dat je als vrouw in die tijd alleen in het museum in kon komen als je (naakt) werd geschilderd door een man. Veel kunstenaars schilderden Danaë als vrouw die op Zeus zat te wachten. Zo zagen de mannen hun vrouwen in die tijd waarschijnlijk het liefst. En dat verkocht natuurlijk goed.

Het is heel bijzonder dat Rembrandt, als man van de gouden eeuw, zich zo goed heeft ingeleefd in Danaë. Volgens het verhaal zat ze opgesloten in een toren zodat Zeus niet bij haar kon komen. Als hij dan toch op slinkse wijze (in de vorm van licht) zich aandient bij haar, geeft ze aan dat ze daar niet op z

Dit werk wordt aangeboden door Pastel Rainbow Studio

Pastel Rainbow Studio profielfotoPastel Rainbow Studio

Illustraties, fotografie en schilderijen voor aan jouw muur, wij zijn er om jouw dag mooier te maken! Binnenkort meer bij Werk Aan De Muur.

Tot gauw!

Alle werken