Roman Robroek over Verlaten Fontein in Verval.

Een van de gebouwen waar ik het meest naar uitkeek, en de belangrijkste reden is dat ik Băile Herculane heb bezocht, is Băile Neptun (of Neptunusbaden of Oostenrijkse keizerlijke baden). Băile Neptun is gebouwd aan het einde van de 19e eeuw (tussen 1883 en 1886). Architect Alpar Ignat ontwierp de plannen voor het gebouw. Băile Neptun heeft voormalige zwavel- en thermale baden met 32 ​​individuele cabines en 2 grote zwembaden gebouwd van rood marmer. De zwembaden haalden hun water uit de bronnen van Neptunus I en Neptunus IV. Op de eerste verdieping was vroeger een sportschool. Het is een enorm gebouw met veel kamers. Een van de kamers valt echter op. De ontvangsthal heeft geweldige kleuren, details en een keramische fontein in het midden van de kamer. Gelukkig is dit nog steeds redelijk goed bewaard (gezien de omstandigheden).

In het resort zijn Romeinse oorsprong overal in het gebouw aanwezig. Er zijn bijvoorbeeld plaquettes opgedragen aan Hercules, Aesculap en Hygeia (beschermende goden van deze plaats).

Helaas raakte het gebouw aan het einde van de 20e eeuw in verval. Autoriteiten hebben niets gedaan om het historische gebouw te behouden of te redden. Het enige dat deze plek kan redden, is een groep jonge architecten uit het ‘Herculane-project’. Tot nu toe heeft de juridische situatie veel vertraging veroorzaakt en ondertussen stortte een groot deel van het dak van het gebouw in. Dit betekent dat het weer een nog grotere impact zal hebben op het proces van verval op
Verlaten Fontein in Verval. vind je in de categorieën Architectuur, Băile Herculane, Europa, Fontein, Fotografie, Hercules (mythologie), Kleuren, Roemenië en Verlaten plekken.
Roman Robroek profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Roman Robroek

Roman Robroek is een fotograaf die verlaten gebouwen over de hele wereld fotografeert. Hij is in het bijzonder gericht op het maken van verbluffende foto's van verlaten locaties, rijk aan verwondering, mysterie en onbeantwoorde vragen.

Alle werken van Roman Robroek


Meer weten over Roman Robroek?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Klantbeoordelingen van Verlaten Fontein in Verval. 4.5 / 5 (1 beoordeling)

Gretha
4.5 / 5
Beoordeling van een geverifieerde klant

Prima ervaring
Mooie werken. Duidelijke site. Vriendelijke medewerkers, snelle reactie op mijn mail. Maar bovenal een prachtig werk asn de muur.


Lees alle beoordelingen

Waarom je kiest voor Verlaten Fontein in Verval. op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Verlaten Fontein in Verval. van Roman Robroek

Koop de foto Verlaten Fontein in Verval. van Roman Robroek op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 490230
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
107 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.