Verlaten Gang in Verval met Kat.

Verlaten Gang in Verval met Kat. van Roman Robroek

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Verlaten Gang in Verval met Kat. van Roman Robroek

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 490248
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
89 gratis verzending!

Omschrijving

Een van de gebouwen waar ik het meest naar uitkeek, en de belangrijkste reden is dat ik Băile Herculane heb bezocht, is Băile Neptun (of Neptunusbaden of Oostenrijkse keizerlijke baden). Băile Neptun is gebouwd aan het einde van de 19e eeuw (tussen 1883 en 1886). Architect Alpar Ignat ontwierp de plannen voor het gebouw. Băile Neptun heeft voormalige zwavel- en thermale baden met 32 ​​individuele cabines en 2 grote zwembaden gebouwd van rood marmer. De zwembaden haalden hun water uit de bronnen van Neptunus I en Neptunus IV. Op de eerste verdieping was vroeger een sportschool. Het is een enorm gebouw met veel kamers. Een van de kamers valt echter op. De ontvangsthal heeft geweldige kleuren, details en een keramische fontein in het midden van de kamer. Gelukkig is dit nog steeds redelijk goed bewaard (gezien de omstandigheden).

In het resort zijn Romeinse oorsprong overal in het gebouw aanwezig. Er zijn bijvoorbeeld plaquettes opgedragen aan Hercules, Aesculap en Hygeia (beschermende goden van deze plaats).

Helaas raakte het gebouw aan het einde van de 20e eeuw in verval. Autoriteiten hebben niets gedaan om het historische gebouw te behouden of te redden. Het enige dat deze plek kan redden, is een groep jonge architecten uit het ‘Herculane-project’. Tot nu toe heeft de juridische situatie veel vertraging veroorzaakt en ondertussen stortte een groot deel van het dak van het gebouw in. Dit betekent dat het weer een nog grotere impact zal hebben op het proces van verval op

Over Roman Robroek

Roman Robroek profielfotoMijn naam is Roman, een 32 jarige fotograaf uit het mooie zuiden van Nederland. Ik maak unieke foto's van prachtige verlaten plekken.

Alle werken