Verlaten Kasteel Sammezzano.

van Roman Robroek

- Werkcode: 360 771

Roman Robroek over Verlaten Kasteel Sammezzano.

Het kasteel van Sammezzano is een zeldzaam voorbeeld van eclectische en Moorse architectuur in Europa. In de tweede helft van de 19e eeuw werd dit voormalige middeleeuwse kasteel omgetoverd tot een mooi voorbeeld van de oriëntalistische mode van de Marchese Ferdinando Panciatichi Ximenes d'Aragona. Ferdinando werd beïnvloed door verschillende Oosterse trends, met de nadruk op twee specifieke stijlen: Arabisch-Moors, met zijn witte "met elkaar verweven touwen" van stucwerk en Indo-Perzisch, gekenmerkt door sterke polychromatische kleuren. Na de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel een luxehotel. De site is echter al meer dan 25 jaar onbewoond en verwaarloosd omdat het eigendom onzeker bleef. Dientengevolge zijn gebroken ramen ongewijzigd en lekkende daken niet gerepareerd, wat op zijn beurt leidde tot ernstige waterschade en grote verslechtering van de structuur van het gebouw. Het gebrek aan veiligheid heeft de site blootgelegd voor diefstallen en vandalisme.
Verlaten Kasteel Sammezzano. vind je in de categorieën Architectuur, Florence (provincie), Fotografie, Italië, Kastelen, Ruimte (toegankelijk deel van een gebouw), Sammezzano, Urban / Street, Verlaten plekken en Zuil (bouwkunde).
Roman Robroek profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Roman Robroek

Roman Robroek is een fotograaf die verlaten gebouwen over de hele wereld fotografeert. Hij is in het bijzonder gericht op het maken van verbluffende foto's van verlaten locaties, rijk aan verwondering, mysterie en onbeantwoorde vragen.

Alle werken van Roman Robroek


Meer weten over Roman Robroek?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor Verlaten Kasteel Sammezzano. als Art Frame

  • We kregen het thuis als een pakket die we nog in elkaar moesten zetten. Ik zag daar wel tegenop maar het ging super makkelijk. En het doek hangt mooi en strak. Wij zijn super tevreden klanten!
  • Modern alternatief voor canvas
  • Eenvoudig wisselbaar
  • Akoestische functie

Verlaten Kasteel Sammezzano. van Roman Robroek

Koop de foto Verlaten Kasteel Sammezzano. van Roman Robroek op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 360 771
Kies het materiaal Meer info
Art Frame
Kies opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
116,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden