Verlaten erts bunkers van de voormalige staalfabriek Terre Rouge (urbex)

van Eus Driessen

- Werkcode: 366 133

Eus Driessen over Verlaten erts bunkers van de voormalige staalfabriek Terre Rouge (urbex)

In de tijd van de Romeinen en de Kelten werd in het noorden van Frankrijk erts gevonden maar doordat het toen niet mogelijk was om het hoge fosfor uit de erts te verwijderen werd er niet veel mee gedaan totdat in 1870 in Groot-Brittannië een manier werd uitgevonden dat dit wel ging. Toen explodeerde de ijzerindustrie in Frankrijk en in een deen van Luxemburg. In 1872 werd de fabriek geopend bestond uiteindelijk uit een hoogoven en ertsbunkers. Tot de helft van de jaren 70 ging het goed met de staalindustrie in deze regio. In 1977 gingen de hoogovens dicht en werden ze verkocht aan de landen in Azië waar ze nog steeds in gebruik zijn. In 1997 werd de rest van de fabriek gesloten en gesloopt. Het enige wat nu nog staat zijn de ertsbunkers.....maar voor hoelang nog. Er zijn aanwijzingen dat dit resterende deel ook gaat verdwijnen.
Verlaten erts bunkers van de voormalige staalfabriek Terre Rouge (urbex) vind je in de categorieën Arbed, Erts (mineraal), Fabriek, Fotografie, High dynamic range, IJzererts, Lichtstraal, Luxemburg (land), Staal (legering), Urban / Street en Verlaten plekken.
Eus Driessen profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Eus Driessen

Passie voor fotografie in alle vormen. Van verlaten gebouwen tot landschap, van nachtfotografie tot concert-fotografie. Door het fotograferen van verlaten gebouwen wil ik de mensen meenemen naar de verborgen wereld achter muren waar de natuur langzaam het gebouw weer terug neemt. En nu kunnen deze foto's ook aan jou muur hangen.

Alle werken van Eus Driessen


Meer weten over Eus Driessen?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor Verlaten erts bunkers van de voormalige staalfabriek Terre Rouge (urbex) als Art Frame

  • We kregen het thuis als een pakket die we nog in elkaar moesten zetten. Ik zag daar wel tegenop maar het ging super makkelijk. En het doek hangt mooi en strak. Wij zijn super tevreden klanten!
  • Modern alternatief voor canvas
  • Eenvoudig wisselbaar
  • Akoestische functie

Verlaten erts bunkers van de voormalige staalfabriek Terre Rouge (urbex) van Eus Driessen

Koop de foto Verlaten erts bunkers van de voormalige staalfabriek Terre Rouge (urbex) van Eus Driessen op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 366 133
Kies het materiaal Meer informatie
Art Frame
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
132,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden