Villa De Oorsprong in het Oorsprongpark in Utrecht (1)

Villa De Oorsprong in het Oorsprongpark in Utrecht (1) van Donker Utrecht

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Villa De Oorsprong in het Oorsprongpark in Utrecht (1) van Donker Utrecht

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 44861
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
149 gratis verzending!

Omschrijving

Rijksmonumentale Villa De Oorsprong (Oorsprongpark 12) ligt aan het eind van de Biltstraat gelegen villa en werd in 1823 gebouwd voor een cementfabrikant in de empirestijl. In 1879 volgde een grootschalige verbouwing in de eclectische stijl. In de 20e eeuw deed het gebouw dienst als bejaardentehuis, vervolgens werd het gebruikt door de Utrechtse universiteit. Eind 20e eeuw kreeg het een kantoorbestemming. Momenteel zit hier de vastgoedadviseur Zadelhoff.

De foto is gemaakt in de avondschemering van 16 januari 2013.

Donker Utrecht. Zo heet mijn serie foto's van Utrechtse plekken na zonsondergang. De meeste Donker Utrecht foto's zijn geschoten in de avondschemering.

Op www.facebook.com/donkerutrecht plaats ik iedere dag een nieuwe foto. Zie je daar een foto die je graag aan je muur wilt maar niet in de Werk aan de Muur shop staat? Mail dan even naar info@donkerutrecht.nl of bericht me via facebook.

DONKER UTRECHT IN UW BEDRIJF?

www.werkaandemuur.nl/donkerutrecht

Over Donker Utrecht

Donker Utrecht profielfotoDonker Utrecht. Zo heet mijn nog steeds groeiende serie foto's van Utrechtse plekken na zonsondergang. Het merendeel van de Donker Utrecht foto's maak ik in de avondschemering. In het 'blauwe kwartiertje' om preciezer te zijn. Na zonsondergang kleurt de lucht snel intens donkerblauw en op een gegeven moment ontstaat er een perfecte balans tussen hemellicht enerzijds en straat- en gebouwverlichting anderzijds.

Kenmerkend voor mijn stijl is de balans in het vaak verstilde beeld, de rijke, intense kleuren en het ontbreken van chaos.

Alle werken