Vuurtoren Nieuwe Sluis-Breskens van Ellen Driesse

Werkcode: 267 715 Kopieer de werkcode

Ellen Driesse profielfoto Nieuwe Sluis is een vuurtoren bij de buurtschap Nieuwesluis, enkele kilometers ten westen van de dorpskern van Breskens, in de Nederlandse provincie Zeeland. De vuurtoren is ontworpen door Quirinus Harder en is gebouwd in 1866-1867. De achtkantige, zwart-wit geverfde toren staat op de zeedijk aan de ingang van de Westerschelde. De toren heeft een hoogte van 28,4 meter en heeft vijf verdiepingen. Hij maakt deel uit van een reeks van lichten die het einde van de Schelde markeren en het scheepvaartverkeer tussen de Noordzee en Antwerpen begeleiden.

Deze toren is de oudste nog bestaande gietijzeren vuurtoren van Nederland, nadat de vuurtoren in Renesse in 1915 werd afgebroken en de gietijzeren baak van Ouddorp in 1911 verdween. De toren heeft niet altijd zwart-witte banden gehad, maar was eerst geel en werd daarna voorzien van rood-witte banden. Het optiek van de toren is gemaakt door Barbier, Bénard & Turenne. Het lichthuis bevat een koperen koepel.

Oorspronkelijk maakte de vuurtoren als hoge licht deel uit van een lichtenlijn met een opengewerkt lichtopstand dat gelijktijdig met de vuurtoren bij het ?t Killetje van Nieuwesluis werd gebouwd.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was de vuurtoren enige tijd buiten werking gesteld en toen voorzien van camouflagekleuren. Na de oorlog is het licht pas in 1951 weer ontstoken. De vuurtoren kreeg toen een licht dat één verduistering telt per tien seconden. Het lage licht is na de oorlog verplaatst naar het Oranjeplein in Breskens

Dit werk wordt aangeboden door Ellen Driesse

Ellen Driesse-Pladdet, geboren en getogen in het mooie Zeeuws-Vlaanderen dichtbij strand en duin, opgegroeid midden in de natuur van het Zeeuwse land. Een natuurmens die geniet van alles wat moedertje natuur ons biedt en respectvol er mee omgaat.
Ik fotografeer al sinds ik een camera vast kon houden, eerst analoog, nu ongeveer de laatste 25 jaar digitaal, wat mijn passie voor de fotografie alleen maar versterkt heeft.
Ik trek er vaak op uit, voor dag en dauw, wanneer het licht op z’n mooist is kun je mij vinden in de natuur om sfeerbeelden te vangen.
De stilte en de rust spreken me enorm aan wat vaak terug te vinden is in mijn werk.
Mijn belangstelling in de fotografie is bijzonder breed, ook architectuur spreekt me erg aan, het puzzelen met lijnen en vlakken.
Maar ook hier probeert ik rust in mijn beelden te houden evenals in alle andere categorieën.
Je zou de stijl van mijn werk in enkele steekwoorden kunnen samenvatten, rust, sfeer, strak, in balans en ingetogen...Op mijn website https://www.photophila.nl en op https://www.facebook.com/ellen.driessepladdet kunt u mijn uitgebreide collectie bekijken. Mocht daar juist de foto tussen staan die u graag aan de muur zou hebben kan dat voor u geregeld worden. Stuur een berichtje naar e.pladdet@zeelandnet.nl en geef uw voorkeur aan, dan wordt deze zo snel mogelijk in de webshop gezet voor u. Iedereen hartelijk dank voor uw aankoop en ik hoop dat u geniet van mijn werk..!

Meer weten over Ellen Driesse?

Klantbeoordelingen

Dit werk heeft nog geen beoordelingen.
3.728 klanten geven ons een 4,7 / 5

    Petra
    Nederland
    4.5 / 5

    Helemaal top
    Hele mooie keuze aan beeld materiaal. Snelle levering en zorgvuldig verpakt. Ik ben blij!

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in maart 2022
    Remco v/d Griendt
    Nederland
    5 / 5

    Het uitzoeken van een mooi doek in Art frame is al super. Maar het resultaat is super mooi. Erg makkelijk te monteren en op te hangen. Dank mensen.

    Geverifieerde beoordeling van Google Besteld in juni 2023
    Jan Terpstra
    Nederland
    5 / 5

    Prachtige methode om fotograaf en klant bij elkaar te brengen

    Geverifieerde beoordeling van Google Besteld in april 2023
    Anita
    Nederland
    5 / 5

    Goede service en kwaliteit en een fijn contact.
    Schilderij canvas voor de woonkamer gekocht. We wilde een afwijkende maat. Fijn. Contact en goed advies gekregen. Schilderij ziet er prachtig uit. Mooie kwaliteit ook. Wij zijn er heel blij mee!

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in februari 2020
    Centrum van Alphen
    Nederland
    5 / 5

    Mooie print, mooi ingelijst en zorgvuldig ingepakt. Precies zoals de slogan zegt: Origineler dan Ikea en goedkoper dan de gallery.

    Geverifieerde beoordeling van Google Besteld in augustus 2018
    C.Aangeenbrug
    Nederland
    5 / 5

    Het werk was zorgvuldig ingepakt, het canvas hangt erg mooi aan de muur. We zijn er erg blij mee!

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in februari 2017
    Anouk
    Nederland
    4.5 / 5

    Snelle levering, snel en net contact via de mail.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in juni 2018
    Joke
    Nederland
    5 / 5

    Snel geleverd en het ziet er top uit.
    Vond het best spannend om achter de pc een schilderij te bestellen. Maar alles mooi en snel geleverd. Top.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in januari 2020
    monique
    Nederland
    5 / 5

    FANTASTISCHE KWALITEIT
    fijne service en prachtige kwaliteit! Aanrader

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in april 2021
    Wim Bolsens
    Nederland
    5 / 5

    goede communicatie, snelle verzending, goed verpakt, mooie foto en kleuren, mooie kwaliteit canvas, net zoals een schilderij

    Geverifieerde beoordeling van Google Besteld in mei 2023
    Hans
    Nederland
    5 / 5

    Superbedrijf in elk opzicht. Doet wat het belooft.
    Vanaf het begin van mijn bestelling ben ik uitstekend op de hoogte gehouden van de stand van zaken. Gisteren werd het prima verpakt (alsof het een kostbaar museumstuk was) in uitstekende staat bezorgd. Het voldoet volkomen aan mijn verwachtingen, Het is een fraai sieraad in mijn woonkamer. Ik ga hier zeker vaker iets bestellen. Uit Haarlem komt alleen maar goeds is mijn ervaring en hieruit blijkt dat maar weer eens.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in april 2021
    Wil
    Nederland
    5 / 5

    Mooie en duidelijke website. Prachtige foto's om uit te kiezen en ook heel veel. Mooi afgewerkt. Ook de levering en verzending is prima verzorgd.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in juni 2018

Plus- en minpunten

  • Ragscherpe afdrukken
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout
  • Optioneel verkrijgbaar met baklijst
  • Geen akoestische werking
  • Niet verwisselbaar

Een klassiek en tijdloos materiaal

Kunst op canvas doet het goed aan elke wand, maar komt helemaal tot zijn recht in een klassieke inrichting. Om je canvas schilderij of foto op canvas nog meer karakter te geven kan je kiezen voor een afwerking met baklijst.

Canvas schilderijen en fotografische kunst op canvas van Werk aan de Muur worden geprint op spierwit polykatoen canvas doek van de hoogste kwaliteit. Het canvas doek wordt strak opgespannen over een houten frame van duurzaam PEFC-goedgekeurd hout.

Meer weten?

Meer over Canvas en de andere materialen vind je op:

Koop dit moderne kunstwerk Vuurtoren Nieuwe Sluis-Breskens van Ellen Driesse op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en ArtFrame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Materiaal
Wat is dit?
Opties
Eigen maat…
Je hebt gekozen voor een doorlopende zijkant. Niet het hele werk zal van de voorkant te zien zijn.
144,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden