Weidstraat 2 - De Plaats, IJsselstein.

Weidstraat 2 - De Plaats, IJsselstein. van Tony Buijse

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Weidstraat 2 - De Plaats, IJsselstein. van Tony Buijse

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 470348
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
104 gratis verzending!

Omschrijving

Links het oude raadhuis aan De Plaats. In het midden het voormalige hotel-restaurant 'Ridder St. Joris', thans Bar-brasserie Joris. Rechts het terras van Bar-brasserie Joris.
Het pand 'Ridder St. Joris' stamt uit 1880. Het is gebouwd in neoclassicistische stijl. Het bouwtype hotel-restaurant in neoclassicistische bouwstijl met de toegepaste gevelindeling met de diverse details waren onder andere de reden om dit pand de status van gemeentelijk monument te geven. De symmetrische gevel is bepleisterd en heeft vijf traveeën, voorzien van schuifvensters. In de middentravee bevindt zich de entree. Boven de entree bevindt zich een blinde nis. De middentravee wordt gemarkeerd door lisenen met velden en boven de gootlijst voortgezet in een dakhuis met lisenen, stolpvenster en lijst. In het naastgelegen pand is thans de entree gesitueerd, waardoor de entree in het midden van het pand niet meer gebruikt wordt. De gevel is ook horizontaal geleed door middel van verschillende banden en wordt afgesloten met een geprofileerde gootlijst. De zijgevel is voorzien van dwarsbanden zoals ook aan de voorgevel zijn toegepast.
De foto is uitgevoerd in zwartwit wat een een artistieke tijdloze uitstraling er aan geeft. Details worden fraai en op een juiste manier benadrukt. Door juist het ontbreken van kleur kan dit ook niet meer voor afleiding zorgen. Compositie, vormen, lijnen, fijne grijs nuances, structuren en contrast zorgen er voor dat het onderwerp een veel prominentere plaats krijgt in het b

Dit werk wordt aangeboden door Tony Buijse

Tony Buijse profielfotoTony Buijse is een Nederlandse fotograaf, woont in IJsselstein en is vooral bekend van zijn reportages die hij maakt van sportwedstrijden en evenementen.
Zijn landschapsfoto's en stadsgezichten zijn op meerdere exposities te zien geweest. Veel van zijn fotowerk is op Werkaandemuur als wanddecoratie verkrijgbaar. De meeste van deze foto's zijn gemaakt tijdens reizen en excursies.

Alle werken