Wenteltrap in de vuurtoren van Hvide Sande 3 van Anne Ponsen

Werkcode: 847 708 Kopieer de werkcode

Anne Ponsen profielfoto Deze vuurtoren staat in Hvide Sande, Denemarken. De Deense naam is Lyngvig Fyr. De vuurtoren heeft een prachtige, zeer fotogenieke, wenteltrap. De vuurtoren is 38 meter hoog en staat op een duin van 17 meter hoog zodat de lamp zich op een hoogte van 55 meter bevindt. De beslissing om de vuurtoren te bouwen werd genomen na een tragische stranding in 1903 waarbij 24 matrozen omkwamen. Het eerste licht van de vuurtoren werd uitgezonden op 3 november 1906.
Het licht is te zien vanaf een afstand van 21 zeemijlen.
Deze foto zou op 4 manieren opgehangen kunnen worden omdat er niet echt een boven-, onder- en zijkant te zien zijn. Een deel van de ruis (door de hoge iso) heb ik bewust laten zitten omdat ik dat bij deze foto vind passen.
Er staan meer foto's van deze wenteltrap in mijn shop bij Werk aan de Muur.

De vuurtoren werd gebouwd met een draaiende lens en een acetyleengasbranderinstallatie. In 1920 werd de brander vervangen door een kerosine mantelbrander.
De lens draaide elke 20 seconden een volledige cyclus, waardoor het gewicht elke 4 uur omhoog moest worden getrokken.
De draaiende lens werd aangedreven door een nauwkeurig uurwerk met gewichten die tot in het trappenhuis konden bewegen.
In 1946 werd de brander vervangen door een elektrische lamp die werd aangedreven door de eigen krachtcentrale van de vuurtoren.
In 1955 werd het uurwerkmechanisme voor het draaien van de lens vervangen door elektromotoren en aangesloten op het openbare elektriciteitsnet.
De werkin

Dit werk wordt aangeboden door Anne Ponsen

Ik ben 60 jaar, werk fulltime met kleuters en ben dol op lezen en fotograferen. Ik heb geen speciale foto-interesse; ik vind veel onderwerpen leuk en dus de moeite van het fotograferen waard. (Extreme) macro vind ik erg leuk om te doen, maar aan stacking doe ik niet en ook bewerk ik zo min mogelijk. Soms bewerk ik "over the top", dat dan weer wel.....
Tegenwoordig werk ik graag met de Helios en de Helios Petzval, twee analoge vintage lensjes uit de USSR die prachtige bokeh-effecten geven.

Meer weten over Anne Ponsen?

Klantbeoordelingen

Dit werk heeft nog geen beoordelingen.
3.729 klanten geven ons een 4,7 / 5

    Petra
    Nederland
    4.5 / 5

    Helemaal top
    Hele mooie keuze aan beeld materiaal. Snelle levering en zorgvuldig verpakt. Ik ben blij!

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in maart 2022
    eric
    Nederland
    5 / 5

    totaal ongecompliceerd
    Wat een genot. Onze spontane ingeving om een foto van een zeer gekoesterd plekje ,als behang, aan de muur te brengen resulteerde in een geslaagde actie. Goed aanbod van foto's, exacte maatbepaling, makkelijke website en eenvoudig bestel/koopproces. Duidelijke communicatie, snelle levering. Wat heb je meer nodig? Van a tot z een prettig gevoel. Ook toen we meer konden ervaren over de fotograaf van de bewuste foto. We zijn er allemaal blij om. TOP !

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in juni 2021
    Joke
    Nederland
    5 / 5

    Geweldig!
    Wat een enthousiaste en betrokken mensen werken bij de bedrijf.. Ze denken met je mee vanaf de bestelling tot aan de levering. Over het werk zelf ben ik ook zeer enthousiast. Het voldoet helemaal aan mijn verwachting.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in april 2023
    Ingeborg
    Nederland
    5 / 5

    Alle lof voor jullie !! Goede en prettige communicatie, snelle levering en nu een werkelijk prachtig canvas print aan de muur !

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in januari 2017
    David Vijsma
    Nederland
    5 / 5

    Echt een uitstekend bedrijf die vooral qua communicatie een dikke 10 verdient. Als de mail onduidelijk is krijg je zoals in mijn geval een hele goede niet haastige uitleg van Simone . Echt een top bedrijf in de digitale oceaan.

    Geverifieerde beoordeling van Google Besteld in augustus 2018
    I.
    Nederland
    5 / 5

    Er wordt snel gereageerd op vragen en men komt zelf ook met ideeën en tips. Het eindresultaat van het akoestische doek is heel mooi geworden.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in augustus 2018
    Maria
    Nederland
    5 / 5

    Supermooi
    Om ons vakantiehuisje op te fleuren hebben we foto's op canvas laten printen. Vanwege Black Friday en de feestdagen duurde de levering wat langer dan gebruikelijk (werden we netjes over geïnformeerd) maar het resultaat was het wachten meer dan waard. Supermooie werken zijn het geworden. Alles degelijk verpakt om beschadigen te voorkomen.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in november 2020
    annemarie
    Nederland
    5 / 5

    Mooie foto en heel snel en goed bezorgd.
    Prima

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in december 2021
    Jennie Nieuwenhuis
    Nederland
    4.5 / 5

    In alle opzichten heel tevreden
    Ben heel tevreden. Goed werk geleverd en de communicatie ( telefoon en mail) verliep vlekkeloos en de medewerkers zijn heel vriendelijk. Blij mee!! Ga zeker aanbevelen!!!!!

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in oktober 2021
    Karen
    Nederland
    5 / 5

    Erg mooi schilderij (precies zoals op de website) en prima service
    Het schilderij is exact zoals het op de site staat vermeld. Na bestelling werden we heel goed op de hoogte gehouden van de levering. Zelfs toen de leverdatum niet uit kwam, is dit heel snel opgelost (sneller geleverd dan verwacht). Prima service!

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in mei 2023
    joke voortman
    Nederland
    5 / 5

    Super snelle service, komen hun afspraken na. We zijn er heel blij mee. Joke Rijssen

    Geverifieerde beoordeling van Google Besteld in maart 2021
    Jan
    Nederland
    5 / 5

    Mooie duidelijke website. Prettig contact, wordt direct op mail gereageerd. I.v.m. verjaardag, snelle levering, en precies volgens afspraak geleverd.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in november 2018

Plus- en minpunten

  • Ragscherpe afdrukken
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout
  • Optioneel verkrijgbaar met baklijst
  • Geen akoestische werking
  • Niet verwisselbaar

Een klassiek en tijdloos materiaal

Kunst op canvas doet het goed aan elke wand, maar komt helemaal tot zijn recht in een klassieke inrichting. Om je canvas schilderij of foto op canvas nog meer karakter te geven kan je kiezen voor een afwerking met baklijst.

Canvas schilderijen en fotografische kunst op canvas van Werk aan de Muur worden geprint op spierwit polykatoen canvas doek van de hoogste kwaliteit. Het canvas doek wordt strak opgespannen over een houten frame van duurzaam PEFC-goedgekeurd hout.

Meer weten?

Meer over Canvas en de andere materialen vind je op:

Koop de foto Wenteltrap in de vuurtoren van Hvide Sande 3 van Anne Ponsen op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en ArtFrame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Materiaal
Wat is dit?
Opties
Eigen maat…
Je hebt gekozen voor een doorlopende zijkant. Niet het hele werk zal van de voorkant te zien zijn.
128,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden