Willem van de Velde. Het kanonschot

Willem van de Velde. Het kanonschot van 1000 schilderijen

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 180286

Willem van de Velde. Het kanonschot van 1000 schilderijen

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Andere wensen?
gratis verzending!

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Omschrijving

Het kanonschot is een schilderij van de Nederlandse kunstschilder Willem van de Velde de Jonge, geschilderd rond 1680. Het kanonschot toont een Hollands oorlogsschip, een driemaster, op het kalme, stille water. De zeilen hangen slap. Het schip maakt zich gereed voor vertrek en lost een saluutschot af. Aan weerszijden dobberen twee sloepen, in de verte ligt nog een ander Nederlands fregat, met gestreken zeilen, kennelijk deel uitmakend van dezelfde vloot.
Het akoestisch effect van het kanonschot wordt door Van de Velde zichtbaar gemaakt door een grote rookwolk. De Franse schrijver Paul Claudel schreef hierover: "Het is alsof bij dit signaal, deze plotselinge klankuitbarsting in een wolk van rook, de natuur zelf even stil staat: vuur! Het is alsof de zee aandachtig luistert, net als de toeschouwer. Dit is een van die schilderijen die je bijna beter kunt horen dan zien".

Over 1000 schilderijen

Betaalbare kunstwerken die de lege plek op jouw muur opvullen! Canvas, prints en posters. Be inspired!

Alle werken