Willis Tower, Chicago

Willis Tower, Chicago van Maarten De Wispelaere

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 140362

Willis Tower, Chicago van Maarten De Wispelaere

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Andere wensen?
gratis verzending!

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Omschrijving

De Willis Tower (voorheen Sears Tower) is een 442,14 meter (met antenne meegerekend 527 meter) hoge wolkenkrabber te vinden in Chicago in de Verenigde Staten.[1] Officieel telt het gebouw 110 verdiepingen.[2] Maar de eigenaars tellen het dak als de 109e verdieping en de liftopbouw als de 110e, terwijl deze niet meegeteld worden bij standaard tellingen.[3]

De wolkenkrabber bereikte zijn hoogste punt op 3 mei 1973 en werd toen het hoogste gebouw ter wereld. In 1998 namen de Petronas Towers deze titel over.[2] Het ontwerp in de Internationale Stijl[3] is van een team van Skidmore, Owings and Merrill onder leiding van architect Bruce Graham en bouwkundig ingenieur Fuzlur Khan. De toren had zijn oude naam te danken aan het postorderbedrijf Sears, Roebuck and Company dat al zijn zevenduizend werknemers op één plaats wilde laten werken, maar intussen de toren heeft verlaten. Hoewel de naamslicentie van Sears al in 2003 was verlopen bleef de toren zo heten, vanwege de internationale naamsbekendheid. De Britse verzekeringsmakelaar Willis Group Holdings heeft er anno 2009 zijn intrek genomen en sinds juli 2009 draagt de toren ook de naam van die maatschappij. Onder het grote publiek is de toren nog steeds bekend onder de naam "Sears Tower".

Over Maarten De Wispelaere

Senior ICT Engineer @ Apertoso NV # Owner @ BitProcessor IT Consulting # Photographer # Rabbit lover # LEGO addict

Alle werken