Wintertenen

Wintertenen van Frans van Hoogstraten

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Wintertenen van Frans van Hoogstraten

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 347735
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
163 gratis verzending!

Omschrijving

Nederrijn bij Randwijk.
Gemaakt op 29 dec. 2012, het moment met de hoogste waterstand in de afgelopen jaren. Vanaf midden jaren negentig is een duidelijke versnelling te zien van de stijging van de zeespiegel.. Nederland zal waarschijnlijk nog eeuwen kunnen worden beschermd tegen deze zeespiegelstijging. Maar vooral de afnemende mogelijkheid voor een vrije uitstroom van de rivierafvoer zal bepalend zijn voor de lange termijn houdbaarheid van ons land.
Door de sluitertijd van 140 sec. is er in deze foto een weerspiegeling van wilgentenen ontstaan in het woelige rivierwater én in de lucht ! Wilgen kunnen overigens erg lang met hun voeten in het water staan zonder af te sterven.

Over Frans van Hoogstraten

Frans van Hoogstraten profielfotoFrans van Hoogstraten (1958) is arts en daarnaast "Award Winning" landschapsfotograaf. Maar hij is vooral ook een liefhebber van de natuur. Onze wereld is turbulent, lawaaierig en vol afleiding. De natuur biedt ons de mogelijkheid om te ontsnappen aan deze drukte. Met zijn dromerige foto's probeert Frans de rust die hij daar ervaart weer te geven. Als het stil is, laat het landschap vaak zijn sublieme aard zien en kunnen er wonderlijke dingen gebeuren. Het samenspel van zonlicht, lucht, water en aarde voelt dan als een mysterie. En de afbeeldingen krijgen hierdoor een opmerkelijk tijdloze, vaak zelfs wat surrealistische uitstraling.  Maar het verstilde werk van deze fotograaf is tegelijkertijd realistisch. Vrij van vervorming of al te veel nabewerking. Het zijn en blijven uiteraard kortdurende ervaringen. En het landschap zelf is doordrongen van de dimensie tijd. Dreigende veranderingen liggen op de loer en kunnen al worden gevoeld......

Alle werken