YOU OUGHTA KNOW , yellow

van db Waterman

- Werkcode: 1 040 372

db Waterman over YOU OUGHTA KNOW , yellow

YOU OUGHTA KNOW is een Mixed Media landschap ; gemaakt met een bloemencollage van tijdschriftenpapier gecombineerd met acrylverf en pastelkrijt.

Zo over elkaar heen gerangschikt dat er een diep gelaagd geheel ontstaat. Het schilderij bestaat uit 4 tot 5 mixed media lagen.

De inspiratie voor dit moderne mixed media / collage kunstwerk komt voort uit mijn liefde voor spannende psychologische thriller series.

Deze liefde ontstond in mijn vroege jeugd, toen ik vaak met mijn vader naar spannende series keek.

Kinderen hebben een natuurlijke behoefte om dingen te onderzoeken. Soms zonder na te denken.

Dat hoort bij het opgroeien. Het maakt ze sterker en zelfverzekerder.

Ik heb heel goede herinneringen aan mijn jeugd, toen er veel ruimte was om dingen te onderzoeken, samen met vrienden.

Want daar gaat het schilderij over: vriendschap. Samen sterk zijn. Samen dingen ontdekken. Iets wat helaas steeds minder gebeurt onder de jeugd van tegenwoordig.

De felgekleurde collage van bloemen symboliseert de veilige en vertrouwde wereld van kinderen.

Het donkere gedeelte is bedoeld om de donkere, onbekende en aantrekkelijke uitdaging te verbeelden.

De inspiratie voor deze techniek zijn de gescheurde posters en afbladderende verf op oude stadsmuren. Voor veel mensen een teken van verwaarlozing en verval, maar voor mij een bron van inspiratie.
YOU OUGHTA KNOW , yellow vind je in de categorieën Blad, Bloemen & Planten, Collage, Gemengde techniek, Illustraties, Kinderkamer, Kunst, Landschappen, Lente, Modern, Paardenbloem, Schilderijen en Vriendschap.
db Waterman profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door db Waterman

Ik herinner me dat ik als jong meisje, graag foto's knipte uit tijdschriften om mijn schoolagenda's, boeken en zelfs mijn slaapkamer deur te beplakken. Voeg daarbij de fascinatie die ik altijd heb gehad voor muren vol met oude affiches, afbladderende verf, scrappy billboards en verweerde verf. Geheel onbedoeld vond ik een nieuwe manier van werken, waarin ik me plezierig en comfortabel thuis voel. Wat begon als het kopiëren van oude muren met versleten posters is uitgegroeid tot een groot aantal series met nieuwe visuele verhalen. Niet gewoon eclecticisme, maar het samenbrengen van veel schijnbaar onsamenhangende verhaallijnen tot een geheel nieuw verhaal, mijn eigen persoonlijke verhaal. Aanvankelijk ontbrak het aan een ding dat erg belangrijk is voor mij; de transparantie die normaliter alleen mogelijk is met het gebruik van aquarel. De meedogenloze gelaagdheid van transparante aquarellen is een uitdaging die ik niet zou willen missen en na veel vallen en opstaan ben ik er eindelijk in geslaagd de collages zo transparant te maken als een aquarel. Elke laag papier, olie, acryl, potlood, krijt, balpen, waterverf, inkt, houtskool en alles wat ik gebruik, blijft zichtbaar in het kunstwerk.

Alle werken van db Waterman


Meer weten over db Waterman?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor YOU OUGHTA KNOW , yellow op behang

  • Het behang is prachtig. Mooie kleuren en geweldige kwaliteit. Het scheurt niet tijdens plakken en het zat er in no-time strak op.
  • Haarscherpe afdrukken
  • Eenvoudig te plakken
  • Ga voor het wow-effect met een grote print!

YOU OUGHTA KNOW , yellow van db Waterman

Koop de illustratie YOU OUGHTA KNOW , yellow van db Waterman op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 1 040 372
Kies het materiaal Meer informatie
Behang (in banen)
Kies materiaal opties Speciale wens?
Vul jouw maten in en kies de uitsnede
cm
cm
We printen het behang op stroken van 47,5 cm breed. Bij de gekozen maat tellen we 10 cm op zodat je marge hebt. Meer uitleg over de marges.
374,- Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.