Zaanse Schans in avondlicht

Zaanse Schans in avondlicht van Mirjam Boerhoop - Oudenaarden

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Zaanse Schans in avondlicht van Mirjam Boerhoop - Oudenaarden

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 295564
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
90 gratis verzending!

Omschrijving

Toen ik 9 was, ben ik er voor het eerst geweest, de Zaanse Schans. Mijn opa en oma waren 50 jaar getrouwd en we gingen met de hele familie met de bus vanuit Rotterdam o.a. naar de Zaanse Schans. Mijn opa had wat met molens. Met die hele dikke vingers van hem , maakte hij molens en accessoires van dunne houten latjes. Ik zie hem nog zitten.
Hoe dan ook, wij gingen naar de Zaanse Schans omdat opa iets met molens had. Toen ik 9 was leek het daar wel oneindig groot.
Nu ik zelf groot ben, verhuisd ben naar Noord-Holland en het nog maar een half uurtje rijden is naar de Zaanse Schans, kom ik er zelf graag om de molens op een andere manier vast te leggen: foto's maken. Ik ben wel benieuwd wat de oude man daar nou van had gevonden. Alhoewel.. met het kijken naar vakantie foto's viel hij altijd in slaap :)
Bij deze foto, die ik tijdens het gouden uurtje heb gemaakt, moest ik wat geduld hebben. Aan de linkerkant zat namelijk een enorme wolk voor de zon. En ik wilde natuurlijk dat de zon zijn gouden gloed op de molens en het bankje scheen. Maar mijn geduld werd beloond en leverde dit mooie plaatje op.

Dit werk wordt aangeboden door Mirjam Boerhoop - Oudenaarden

Mirjam Boerhoop - Oudenaarden profielfotoIk ben Mirjam, 41 jaar, getrouwd met Jacco en moeder van Sanne (8) en Rens (6). Ik woon in het prachtige Noord-Scharwoude (gemeente Langedijk in Noord-Holland), maar ben geboren en opgegroeid in Dordrecht. Naast mijn baan als stabiliteits coördinator op een laboratorium in Petten en mijn drukke gezin, vind ik het heerlijk om er op uit te gaan om te fotograferen. Sinds 2015 heb ik deze hobby naar een beter niveau proberen te brengen door een workshop van Frank Peters in Italië te volgen. Ik heb daar veel geleerd over welke instellingen onder welke omstandigheden je het beste kan gebruiken en ook over compositie. De afgelopen vier jaar heb ik daarmee veel geoefend en in september 2016 ben ik weer met Frank meegegaan naar Italië. In november 2017 was ik een week fotograferen op IJsland.
Ik fotografeer voornamelijk landschappen en steden. Dordrecht en Venetië zijn favoriet, maar ook in Alkmaar, Amsterdam en in Deventer fotografeer ik graag. Na mijn werk ben ik wel eens op het strand van Petten te vinden, bij het Palendorp dat daar staat.

Alle werken