Zakk Wylde schilderij

Zakk Wylde schilderij van Paul Meijering

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Zakk Wylde schilderij van Paul Meijering

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 184652
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
118 gratis verzending!

Omschrijving

Realistisch schilderij in acryl van de Amerikaanse metalgitarist Zakk Wylde of Jeffery Philip Wielandt, geschilderd door de kunstenaar Paul Meijering - Het originele schilderij is 90 x 120 cm en is verkocht.

Zakk Wylde of Jeffery Philip Wielandt (Bayonne (New Jersey), 14 januari 1967) is een Amerikaanse metalgitarist, bekend geworden door zijn soloprojecten en als gitarist bij Ozzy Osbourne en Black Label Society.

In 1987 is voormalig Black Sabbath zanger, Ozzy Osbourne, wederom op zoek naar een nieuwe gitarist voor zijn band nadat gitarist Randy Rhoads is komen te overlijden en opvolger Jake E. Lee, met wie hij een aantal albums opnam, de band verliet. Na enkele audities is het de 20-jarige Zakk Wylde die zijn plaats mag in nemen. Wylde maakte zijn eerste Ozzy-album in 1988 "No Rest For The Wicked". Wylde is nu de voorman van de band Black Label Society. Daarnaast doet hij veel gastoptredens en maakt hij soloalbums waarvan vooral zijn album 'Book of Shadows', gevuld met akoestische nummers, het meest bekend is.

Zijn virtuositeit en karakteristieke stijl van spelen zorgde er al snel voor dat Wylde veel aandacht kreeg. Wylde combineert country-vingertechnieken met stevige metal en karakteriseert dit door in de ritmepartijen zijn gillende noten (door middel van pinch harmonics, flageoletten of boventonen) te verwerken.

Over Paul Meijering

Paul Meijering profielfotoDe stijl die Paul Meijering voor zijn schilderijen hanteert is (bijna fotografisch) realistisch. Zijn werken zijn dan ook gebaseerd op foto's. De kunstenaar streeft er naar om een treffende gelijkenis te creëren met de (in vele gevallen beroemde) geportretteerde. Uiteraard werkt Paul Meijering eveneens in opdracht en kunt u elk gewenst persoon, huisdier, auto of wat u dierbaar is laten vastleggen in een schilderij.

Alle werken