Zicht op het Roermeer (tekening)

Zicht op het Roermeer (tekening) van Lida Bruinen

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Zicht op het Roermeer (tekening) van Lida Bruinen

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 125172
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
95 gratis verzending!

Omschrijving

De Roerdaldam "Rurtalsperre Schwammenauel" is een dam in de Roer bij het Duitse stadje Heimbach. Deze stuwdam is gebouwd voor het reguleren van de waterstand in de benedenloop van de Roer en voor het opwekken van stroom door middel van een waterkrachtcentrale.
De dam is gebouwd tussen 1934 en 1938. In het jaar 1939 werd hij in gebruik genomen.
Tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog lag de Roer in het frontgebied tussen de Duitse troepen en de geallieerde troepen. Op 10 februari 1945 hebben Duitse troepen de afsluiters van de dam gesaboteerd, zodat de geallieerde operatie Grenade twee weken vertraging opliep. Tussen 1955 en 1959 is de dam verhoogd met twintig meter tot de huidige 77 meter boven de oude bedding van de rivier. Daarmee werd het oppervlak van het Roermeer aanzienlijk uitgebreid, tot aan het stadje Einruhr toe. Het prijsgeven van land, en ook boerderijen en woonhuizen, stuitte aanvankelijk op fel verzet. Nu is in harmonie met de natuurlijke omgeving een prachtig meer ontstaan dat grote toeristische aantrekkingskracht heeft.
Het stuwmeer voor de dam is bijna acht vierkante kilometer groot. Het meer kan maximaal 200 miljoen kubieke meter water bevatten. In het midden van het meer ligt het eiland Eichert. De vegetatie op dit eiland bestaat bijna geheel uit bos. Het hoogste punt van het eiland ligt op 36 meter boven het waterpeil van het stuwmeer.

Over Lida Bruinen

Lida Bruinen profielfotoMijn naam is Lida Bruinen, ik ben geboren in 1962.Na jaren van mandalatekenen met kleurpotlood was ik toe aan intensere materialen. In het verleden heb ik met aquarelverf gewerkt, maar ik kies nu voornamelijk voor schilderen met acrylverf, vaak in combinatie met collage. Wel heeft een deel van mijn werk nog de spirituele inslag die kenmerkend is voor de mandala. Ik heb diverse schildercursussen gevolgd, maar ben het liefst alleen aan het werk. Prikkels uit de omgeving of eigen emoties en gedachten vormen mijn inspiratiebron. Dat waar ik op dat moment mee bezig ben, moet er via een creatieve uitlaatklep uit. Een verbindende factor is het kleurgebruik. Ik houd van felle, sprekende kleuren. Herkenbaar zijn thema's zoals een reis naar Australië, of "jezelf laten zien".Mijn drang om me creatief te uiten resulteert in een diversiteit aan werk, waar eigenlijk geen etiketje op te plakken valt. Ik wens de bezoeker van deze site veel kijkplezier.

Alle werken