Zittende Boeddha, de Gal vihara, Sri Lanka

van Rietje Bulthuis

- Werkcode: 130855

Rietje Bulthuis over Zittende Boeddha, de Gal vihara, Sri Lanka

Zittende Boeddha, de Gal vihara, Sri Lanka.
Gezicht van Boeddha met lange oren, Gal Vihara, Sri Lanka. Een van de mooiste monumenten van Sri Lanka. Onbekende kunstenaars hebben in een wand van graniet vier boeddhabeelden uitgehouwen. de beroemde rotstempel met vier enorme uit de granieten rots gehouwen beelden uit het midden van de 12de eeuw. In de rotswand zijn inscripties aangebracht. Oorspronkelijk maakte de rotstempel deel uit van een kloostercomplex uit de tijd van Parakrama Bahu i, het Uttararama (noordelijk klooster). Met het gezicht naar de tempel gekeerd ziet u links de zittende Boeddha in meditatie en achter hem een soort stralenkrans van beeldhouwwerk. Dan volgt, rechts, een eenvoudige zuilengalerij die toegang geeft tot het beeldenhuis in de rots, met beelden van Boeddha en enkele hindoegoden. Voor de zuilengalerij heeft men een bo-boom geplant.
Kijk voor meer foto's in mijn album Boeddha.
Zittende Boeddha, de Gal vihara, Sri Lanka vind je in de categorieën Azië, Beeld (optica), Beeldhouwer, Beeldhouwkunst, Buddha, Contemporary, Fotografie, Goud, Graniet, Mudra, Nirwana, Oor, Religie, Sculptuur, Sri Lanka, Verlichting (boeddhisme), Zitten, Zittend, gal vihara en lange oren.
Rietje Bulthuis profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Rietje Bulthuis

Ik fotografeer graag natuur en landschappen. Reizen is mijn passie. Mijn reisfoto's zijn puur en natuurlijk. Daarnaast vind ik het leuk om creatieve effecten toe te voegen, of nieuwe ontwerpen te maken, zo ontstaat digitale kunst. Ook kunst- en cultuuruitingen in andere landen hebben mijn belangstelling. Ik heb in mijn shop veel albums aangemaakt: panoramafoto's, landschappen, dieren, mensen, bloemen, diverse landen, boeddha's en nog veel meer. Er is ook een album met mijn favorieten. Naast fotografie houd ik me bezig met beeldhouwen en voorheen ook met schilderen. Mijn andere werk is te zien op http://www.rietjebulthuis.nl Wil je een foto downloaden? Dat kan, ik bied mijn foto's aan op: http://www.istockphoto.com/nl/portfolio/rbulthuis. Hier vind je ook andere foto's die minder geschikt zijn als afbeelding aan de muur.

Alle werken van Rietje Bulthuis


Waarom je kiest voor Zittende Boeddha, de Gal vihara, Sri Lanka op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Zittende Boeddha, de Gal vihara, Sri Lanka van Rietje Bulthuis

Koop de foto Zittende Boeddha, de Gal vihara, Sri Lanka van Rietje Bulthuis op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 130855
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
115 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.