Zonnezeil Johannes Kepler op weg naar Jupiter van Frans Blok

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 157985
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
206 gratis verzending!

Omschrijving

Een zonnezeil maakt gebruik van de stralingsdruk van de fotonen waaruit het licht van de Zon bestaat en kan zo zonder brandstof door de ruimte reizen. De afgelopen jaren is het concept op kleine schaal getest door de NASA, de Planetary Society en de Japanse ruimtevaartorganisatie JAXA.

Dit beeld laat zien waar dat in de toekomst toe kan leiden. Zonnezeilschip Johannes Kepler, genoemd naar de 17e-eeuwse wetenschapper die als eerste de mogelijkheden inzag, vertrekt vanuit een baan om de Aarde naar de manen van Jupiter.

Het zeil heeft een spanwijdte van twee kilometer en is gemaakt van flinterdun spiegelend materiaal. Met kleinere driehoekige zeiltjes, nog altijd zo'n 45 meter groot, wordt de besturing geregeld..

De ruggengraat van het schip is zo'n 1500 meter lang en herbergt zowel ruimte voor vracht als een verblijf voor bemanning en passagiers, dat ronddraait om zwaartekracht op te wekken.

De enorme afmetingen worden pas echt voelbaar bij het zien van de drie pendelschepen, ter grootte van de vroegere Amerikaanse space shuttles aan de staart van het schip.

Dit werk wordt aangeboden door Frans Blok

Frans Blok profielfotoMijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Alle werken