Zonsondergang Monument Valley USA

Zonsondergang Monument Valley USA van bird bee flower and tree

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Zonsondergang Monument Valley USA van bird bee flower and tree

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 99625
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
95 gratis verzending!

Omschrijving

Monument Valley vlak voor zonsondergang. Onderbegeleiding van een Navajo-indiaan als gids zijn we dit gebied laat in de middag tegen zonsondergang ingetrokken. Liever waren we alleen gegaan, maar we durfden onze huur auto niet aan de moeilijk begaanbare zandwegen bloot te stellen. En maar goed ook, want onderweg moesten we een onervaren chauffeur met 4-wheeldrive uit de moeilijkheden helpen omdat deze was vastgelopen in het mulle zand.
Door erosie van de bodem hebben zich zandsteenformaties gevormd die tussen de 100 en 300 meter hoog zijn. De rode kleur van het zandsteen en siltsteen en heeft zijn karakteristieke rode kleur te danken aan het in de bodem aanwezige ijzeroxide. Tijdens zonsondergang worden de rode kleuren in de vallei steeds intenser wat prachtige plaatjes op kan leveren.
Helaas moesten we voordat het te donker werd het gebied verlaten want zelfs onze ervaren gids vond het niet verantwoord om in het donker over de zanderige wegen te rijden.
Monument Valley is een van de meest gefotografeerde gebieden van Amerika en staat bekend om de unieke rotsformaties die er te vinden zijn. Bekend als set voor Western films als bijvoorbeeld Once Upon A Time in the West van Sergio Leone en ook Back to the Future III is hier deels opgenomen. Tevens decor voor advertentiecampagnes en reclame spots. Het is gelegen op het Colorado Plateau nabij Four Corners, het punt waar de staten Utah, Arizona, Colorado en New Mexico bij elkaar komen.

Dit werk wordt aangeboden door bird bee flower and tree

bird bee flower and tree profielfotoOp een 'eigenwijze" maakt bird-bee-flower-and-tree de kleine wereld groot en de grote wereld nog grootser. De camera haalt ver weg dichtbij, laat licht spelen met donker, maakt kleur kleurloos of juist kleurrijker, brengt een stilleven tot leven, fantasie tot werkelijkheid en werkelijkheid tot fantasie. Kortom, laat u meeslepen in de wereld van bird-bee-flower-and-tree.

Alle werken