Zonsondergang strand Westende Belgie

Zonsondergang strand Westende Belgie van Jasper van de Gein Photography

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- Nu gratis verzending!

In winkelwagen

Zonsondergang strand Westende Belgie

van Jasper van de Gein Photography

Zonsondergang strand Westende Belgie van Jasper van de Gein Photography

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 213987
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
101 Nu gratis verzending!
  • Gratis verzending
  • Verzendklaar binnen 7 tot 10 werkdagen

Omschrijving

Op een mooie lente avond in mei aan het strand van Westende aan de Belgische kust, werd deze prachtige zonsondergang gefotografeerd. Op het strand ligt een aangespoelde fles en op de achtergrond is het sillouet van een een wandelaar met haar hond te zien.
Westende is een dorp en badplaats in de Belgische provincie West-Vlaanderen en een deelgemeente van Middelkerke. Het centrum van Westende zelf ligt op enkele honderden meters van de kust; vlak tegen de kust is een nieuwe kern Westende-Bad gegroeid.In de middeleeuwen lag Westende op het westelijke punt van het eiland Testerep. De plaats werd in 1087 reeds vermeld. Het werd een afzonderlijke parochie in 1196. Tot in de 19de eeuw was het duinen- en strandgebied ten noorden van het dorp haast onbewoond. Dit is te zien op de Ferrariskaarten uit 1777, waar Westende (Westhende) op te zien is. Er stond een windmolen en enkele ver-uitelkaar-staande boerderijen.

De badplaats Westende kwam pas echt tot ontwikkeling toen in 1888 de Brusselse industrieel Edouard Otlet, 64 hectare duinen aankocht en er een zeedijk liet bouwen in 1897. Alles werd met privékapitaal gebouwd en de plaats kreeg tennispleinen, een kerk, een postgebouw, een kursaal, een elektriciteitscentrale en de tramlijn Oostende-Middelkerke werd doorgetrokken tot in Westende. Een tweede uitbreiding van de badplaats kwam vanaf 1905 oostwaarts tot stand met het nieuwe Grand hotel "Belle Vue", beter bekend als De Rotonde. Aan de vooravond van de oorlog was Westen

Dit werk wordt aangeboden door Jasper van de Gein Photography

Jasper van de Gein Photography profielfotoIets origineels aan de muur? Ontdek hier de exclusieve collectie van Jasper van Gein Photography. Voor iedere smaak een plaat. Voor elk budget een uitvoering. Als je iets zoekt voor aan je wand, dan ga je hier vast iets vinden dat bij je past. Mooie wanddecoratie op materiaal en afmeting naar keuze. Je kan kiezen uit Hout, Canvas, Aluminium, X-Poser en meer. " An empty wall is a missed opportunity ".

Alle werken