big funnelman, icoon van Breda

big funnelman, icoon van Breda van Eugene Winthagen

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 87829

big funnelman, icoon van Breda van Eugene Winthagen

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
113 gratis verzending!
big funnelman, icoon van Breda van Eugene Winthagen

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Tijdens de cultuurnacht 2014 Breda werd in het MOTI museum bekend gemaakt dat dit door mij ingezonden beeld van de big funnelman door de vakjury is gekozen tot winnaar van de wedstrijd "het icoon van Breda".

De foto werd ingezonden met een vereiste tekst van maximaal honderd woorden : "Wat een durf van die rode man met oranje trechter om zo maar elke dag weer opnieuw voor iedereen te kijk te gaan liggen in het luie gras langs de snelweg. Hij heeft geen handen en voeten en is misschien wel een beetje merkwaardig mannetje. Maar juist daardoor geeft hij handen en voeten aan onze gedachten. De spontane gedachte bijvoorbeeld, dat het goed toeven is in het gezellige en levendige Breda.
En na wat dieper doordenken, dat het eeuwenoude Breda de moderne tijdgeest aanvoelt en kleur geeft"......

"Big Funnelman" van Atelier van Lieshout
ligt langs de snelweg A27 ter hoogte van Breda.

Over Eugene Winthagen

Eugene Winthagen profielfotoMijn foto's gaan vaak over het industrieel - en cultureel erfgoed, het rivierenlandschap en de zee. In het industriele erfgoed zijn het de bouwkundige of materiele sporen uit bij voorkeur een ver verleden die ik zoek. Wat is er nu mooier dan de geschiedenis van een fabriek, haven, een oude vervallen muur of roest? De natuur langs onze rivieren krijgt steeds meer de ruimte om zich spontaan te ontwikkelen. Natuurlijke elementen daarin als water, riet, bomen en vergaan hout of blad zijn steeds terugkerende onderwerpen. Ook bruggen die zo kenmerkend zijn voor het rivierenlandschap zet ik vaak op een foto. Sommige foto's zijn extra geschikt voor fotobewerking en vormen de basis voor een creatieve samenvoeging tot nieuwe soms illusionistische beelden. Hierbij maak ik vooral gebruik van bloemen en verweerd materiaal (dubbelbeelden of collages). Tot slot: Mijn foto's zijn gemaakt met een full frame kwaliteitscamera en zorgvuldig afgewerkt...

Alle werken