oude spoorbrug Geertruidenberg

oude spoorbrug Geertruidenberg van Eugene Winthagen

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

oude spoorbrug Geertruidenberg van Eugene Winthagen

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 289512
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
130 gratis verzending!

Omschrijving

oude brug Geertruidenberg. Overblijfsel van de spoorbrug over de Donge in Geertruidenberg. De Langstraatspoorlijn (ook wel Halve Zolenlijn genoemd), was een spoorverbinding tussen Lage Zwaluwe en Den Bosch, via Waalwijk. De bijnaam Halve Zolenlijn wijst naar aan de schoenenindustrie.
De spoorlijn werd geopend tussen 1886 en 1890. Over dit spoor werd leer en daarmee samenhangende produkten vervoerd. Het station Lage Zwaluwe was het logistieke overlaadpunt voor de scheepvaart naar Rotterdam.

Over Eugene Winthagen

Eugene Winthagen profielfotoMijn foto's gaan vaak over het industrieel - en cultureel erfgoed, het rivierenlandschap en de zee. In het industriele erfgoed zijn het de bouwkundige of materiele sporen uit bij voorkeur een ver verleden die ik zoek. Wat is er nu mooier dan de geschiedenis van een fabriek, haven, een oude vervallen muur of roest? De natuur langs onze rivieren krijgt steeds meer de ruimte om zich spontaan te ontwikkelen. Natuurlijke elementen daarin als water, riet, bomen en vergaan hout of blad zijn steeds terugkerende onderwerpen. Ook bruggen die zo kenmerkend zijn voor het rivierenlandschap zet ik vaak op een foto. Sommige foto's zijn extra geschikt voor fotobewerking en vormen de basis voor een creatieve samenvoeging tot nieuwe soms illusionistische beelden. Hierbij maak ik vooral gebruik van bloemen en verweerd materiaal (dubbelbeelden of collages). Tot slot: Mijn foto's zijn gemaakt met full frame kwaliteitscamera's en zorgvuldig afgewerkt...

Alle werken