petanque

van Yvonne Blokland

- Werkcode: 289160

Yvonne Blokland over petanque

Zomaar een dorpsplein in Frankrijk. De mannen van het dorp spelen hun spel in de middagzon. Petanque ( jeu de boules) Ik ben van harte welkom om foto's te maken, Dat laat ik me geen twee keer zeggen en maak er dankbaar gebruik van. Wat zijn die Fransen toch aardig en gastvrij. Vive la France !! Petanque is de Provençaalse variant van jeu de boules, hoewel beide termen vaak als synoniemen worden gebruikt. Jeu de boules omvat alle spellen die met metalen ballen worden gespeeld. Voor petanque is weinig of geen uitrusting nodig; het is eenvoudig van opzet, en de nadruk ligt op behendigheid in plaats van op fysieke kracht.Petanque is een variant van een typisch balspel dat in zijn vroegste vorm reeds bij de oude Grieken gespeeld werd. Daar werd het echter nog beoefend als een krachtspel. De Romeinen hebben er later meer een behendigheidsspel van gemaakt ongeveer in de vorm zoals we het nu nog kennen. Ook in de middeleeuwen bleven petanque en andere balspelen erg populair, maar daarna verslapte de interesse ervoor met uitzondering van bepaalde streken zoals de Franse Provence.
petanque vind je in de categorieën , Fotografie, Frankrijk, Lichtval, Mensen, Minimalisme, Petanque, Spel, Straatfotografie en Urban / Street.
Yvonne Blokland profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Yvonne Blokland

" It makes me happy to create memories "
Ik fotografeer graag in de natuur. Bos, platteland of aan zee. Maar ook steden, stadjes en dorpen (dát vooral in Frankrijk) zijn bij mij favoriet.
Hartelijke groet !! Yvonne

Alle werken van Yvonne Blokland


Waarom je kiest voor petanque op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

petanque van Yvonne Blokland

Koop de foto petanque van Yvonne Blokland op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 289160
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
135 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.