ruine valkhof  barbarossa met achtergrond de  belverdere

ruine valkhof barbarossa met achtergrond de belverdere van Groothuizen Foto Art

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 134973

ruine valkhof barbarossa met achtergrond de belverdere van Groothuizen Foto Art

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
87 gratis verzending!
ruine valkhof  barbarossa met achtergrond de  belverdere van Groothuizen Foto Art

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

valkhof 2015

Het Valkhof is een park in Nijmegen in Nederland, aan de rand van het centrum op een kleine heuvel met uitzicht over de Waal.

Waar de naam vandaan komt, is niet duidelijk. Beweerd wordt dat Lodewijk de Vrome valken gehouden zou hebben op de voorplaats van het hof; anderen zien er verbasteringen in van 'Frankenhof', 'Vahalenhof' of zelfs 'Waalhof'.

Het park is via een loopbrug direct verbonden met het Kelfkensbos-plein, waaronder een parkeergarage schuilt en waaraan Museum Het Valkhof ligt met daarachter het Hunnerpark. Het park is de laatste jaren bekend omdat het de belangrijkste locatie vormt van het muziekfestival De Affaire. Dat festival introduceerde in 2007 een podiumoverkapping die speciaal op maat van de Barbarossaruïne was gemaakt.
Omdat van Karel de Grote gezegd wordt dat hij een palts bij Nijmegen liet bouwen, wordt de stad Nijmegen wel eens aangeduid als keizerstad. Karel de Grote was er op het paasfeest van 777 en meermalen tussen 804 en 814. Vermoedelijk heeft hij er toen zelfs gewoond. In 806 liet hij er de rijksverdeling tussen zijn zonen Karel, Lodewijk en Pepijn bezweren. In 838 vond de volgende rijksverdeling tussen Lotharius I en Karel de Kale er plaats.

De Belvédère was een wacht- of uitkijktoren in de Nederlandse stad Nijmegen, aan de oostzijde van het Valkhof in het Kelfkensbos.

Over Groothuizen Foto Art

Groothuizen Foto Art profielfotoPortret fotograaf bij u aan huis
u wilt een mooi portret laten maken. maar niet de deur uit omdat ja zoveel redenen. geen tijd, geen vervoer, moeilijk ter been noem maar op....! dan kan Groothuizen foto-art iets voor u betekenen. bij u thuis met mijn apparatuur toveren we u kamer garage of welke ruimte dan ook, zo om in een studio. samen kijken we dan welk portret shoot we maken​,
​Nadat we een afspraak hebben gemaakt ,kom ik met mijn draagbare studio bij je thuis. Jij zorgt er voor dat ik ongeveer 2 a 3 meter vrije werkruimte heb. Zodat ik een achtergrond doek kan opstellen en een of twee studio lampen. dit is afhankelijk van de hoeveelheid licht die er in de ruimte is. Een tafel stoel aan de kant jullie hoeven niet je hele huis te verbouwen. Bij goed weer kan dit ook buiten, een shoot duurt ongeveer anderhalf tot twee uur afhankelijk van u wensen

Alle werken