staalconstructie De Heus

staalconstructie De Heus van Eugene Winthagen

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

staalconstructie De Heus

van Eugene Winthagen

staalconstructie De Heus van Eugene Winthagen

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 399426
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
131 gratis verzending!

Omschrijving

De mengvoederfabriek van De Heus in Den Bosch stamt uit 1909 Ze werd gebouwd als meelfabriek voor H. Bruyelle.
De Tilburgse architect F.C. de Beer ontwierp het gebouw. De eigenaar verkocht zijn fabriek in 1933 aan Meneba, een samenwerkingsverband van bakkers.
In 1948 ruilde de meelfabriek van plek met de mengvoederfabriek Koudijs uit Rotterdam. De Heus nam Koudijs in 1998 over. Inmiddels is de fabriek gestopt.
De gemeente kocht gebouw en terrein van De Heus in 2008 voor een ontwikkeling tot culturele herbestemming inclusief horeca. Zo is Het Werkwarenhuis ontstaan, de thuisbasis van Social label, dat ruimte biedt aan experiment en diverse evenementen. Het Werkwarenhuis bouwt aan de werkplaats van de toekomst voor een nieuwe kijk op arbeid. Het samen delen van kennis en creativiteit staat hierbij centraal.

Dit werk wordt aangeboden door Eugene Winthagen

Eugene Winthagen profielfotoMijn foto's gaan vaak over het industrieel - en cultureel erfgoed, het rivierenlandschap en de zee. In het industriele erfgoed zijn het de bouwkundige of materiele sporen uit bij voorkeur een ver verleden die ik zoek. Wat is er nu mooier dan de geschiedenis van een fabriek, haven, een oude vervallen muur of roest? De natuur langs onze rivieren krijgt steeds meer de ruimte om zich spontaan te ontwikkelen. Natuurlijke elementen daarin als water, riet, bomen en vergaan hout of blad zijn steeds terugkerende onderwerpen. Ook bruggen die zo kenmerkend zijn voor het rivierenlandschap zet ik vaak op een foto. Sommige foto's zijn extra geschikt voor fotobewerking en vormen de basis voor een creatieve samenvoeging tot nieuwe soms illusionistische beelden. Hierbij maak ik vooral gebruik van bloemen en verweerd materiaal (dubbelbeelden of collages). Tot slot: Mijn foto's zijn gemaakt met full frame kwaliteitscamera's en zorgvuldig afgewerkt...

Alle werken