stilleven met appel en mispels

stilleven met appel en mispels van jan van de ven

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

stilleven met appel en mispels van jan van de ven

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 63650
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
130 gratis verzending!

Omschrijving

een stilleven van mispels in een kist en in een glazen stolpfles en een half doorgesneden appel in een aardenwerkschaal. de kleurstelling is donkergroen (een geplooid kleed in de achtergrond) en verschillende tinten bruin (mispels en kist) tot geel (de appel). in de fles weerspiegelt een venster.
het is een zogenoemd vanitas-stilleven. in vooral de zestiende en zeventiende eeuw hadden zulke stillevens een (vaak religieuze) bijbedoeling om ons te wijzen op ijdelheid (vanitas) en vergankelijkheid. hier is het vooral de vergankelijkheid: mispels (rotting en bederf) en de doorgesneden appel met een half verdord klokhuis en in de achtergrond dorre takken. als fotograaf heb ik altijd een bijzondere belangstelling voor verwording. en dat is precies wat ik met deze foto uit wil beelden.
er is in mijn werk-aan-de-muur-shop ook een versie beschikbaar met een meer schilderij-achtig karakter (een grof penseelstreekfilter gemaakt in photoshop).

Dit werk wordt aangeboden door jan van de ven

jan van de ven profielfotoooit schrijvend journalist, vervolgens freelance fotograaf en fotojournalist en nu 'in ruste'. maar heel actief in ruste. fotografie is nu weer wat het lang geleden was: een hobby. maar dan wel een uiterst serieus beoefende vrijetijdsbesteding. fotojournalistiek, met name reportagewerk... het zit er nog steeds in. met een voorliefde voor straatfotografie, landschappen, portret, zwartwit.
ik werk af en toe als freelancer nog wel op commerciële basis, maar ik ben erg selectief in het aannemen van opdrachten.

Alle werken