tempel van valadier

tempel van valadier van Kristof Ven

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

tempel van valadier

van Kristof Ven

tempel van valadier van Kristof Ven

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 670094
Kies het materiaal Meer informatie
Xpozer
Kies materiaal opties Speciale wens?
297 gratis verzending!

Omschrijving

Tempio del Valadier en zichtbaar achter op de foto is de kluis van Santa Maria Infra Saxa
Het heiligdom en de kapel bevinden zich op enkele tientallen meters van elkaar, op een richel die toegang geeft tot het grottenstelsel van Frasassi. Het heiligdom is oud; het wordt aangehaald in documenten uit 1029. Het is een eenvoudig stenen bouwwerk, gebouwd door Benedictijnse monniken om een ​​verbrand beeld van de Madonna te huisvesten.

De Tempietto of kleine achthoekige tempel werd in 1828 in gebruik genomen door paus Leo XII, die oorspronkelijk uit Genga kwam. De structuur van wit marmer is ontworpen door Giuseppe Valadier. De kapel huisvestte ooit een marmeren beeld van de Madonna en het kind bij het atelier van Antonio Canova. Het beeld staat nu in het stadsmuseum van Genga en is vervangen door een kopie. Toen de Tempietto werd gebouwd, werden in de opening van de grot een aantal overblijfselen van skeletten gevonden

Dit werk wordt aangeboden door Kristof Ven

Kristof Ven profielfotoMijn naam is Kristof en woon in België , samen met mijn vriendin Petra Vandenbergh reizen we vaak naar verschillende landen om foto's te maken van verlaten gebouwen . Buiten verlaten gebouwen fotograferen we ook andere dingen, zowat alles wat mooi op foto staat. Kijk gerust eens rond in onze galerij.

Alle werken