verlaten gotische kapel

verlaten gotische kapel van Kristof Ven

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

verlaten gotische kapel van Kristof Ven

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 536662
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
90 gratis verzending!

Omschrijving

Dit is de kapel van een groot gebouw.
De site is gewijd als ziekenhuis in de 12de eeuw en hergebruikt in de tweede helft van de 19de eeuw dat toen diende als een huis voor onderwijs voor meisjes.
Op verzoek van de burgemeester van de stad, verhuisde deze onderwijsgemeenschap daar in 1866.
Het werd daarna gebruikt als militair hospitaal tijdens de oorlog van 1870 , maar het werd geplunderd door Pruisische troepen. Het klooster werd afgebrand in de nacht van 20 mei 1901 en de nonnen moesten vertrekken vanwege de anticlerische wetten van de Derde Republiek. Het klooster werd in 1907 door de stad gekocht en in 1911 weer geopend om te worden gebruikt als algemeen ziekenhuis. Wat de nonnen betreft, ze kwamen terug in 1954, maar op een andere site. Het meubilair van de in onbruik geraakte kapel (goudsmederij, kroonluchters, klein meubilair) werd in de jaren 1990 verkocht en in 2004 werd het de archiefkamer, gevuld met planken. Het marmeren hoogaltaar bestaat echter nog steeds en de gotisch geïnspireerde fresco's zijn nog steeds zichtbaar, evenals de bestrating.

Over Kristof Ven

Kristof Ven profielfotoMijn naam is Kristof, een 38 jarige fotograaf uit de provincie Limburg in België . Ik maak voornamelijk foto's van verlaten gebouwen, maar natuur-en macrofotografie kan me ook bekoren...

Alle werken