Shop nu met 10% korting Nog 1 dag en 4 uur geldig!

vrouw met rood haar, Amedeo Modigliani

uit de oude meesters collectie

- Werkcode: 116694

Over vrouw met rood haar, Amedeo Modigliani

Amedeo Modigliani, vrouw met rood haar, Italiaans, 1884-1920, 1917, olieverf op doek. Amedeo Clemente Modigliani, Livorno, 1884 - Parijs, 1920, was een Italiaanse Joodse schilder en beeldhouwer die voornamelijk in Frankrijk werkte. Hij is bekend om portretten en nudes in een moderne stijl die wordt gekenmerkt door verlenging van gezichten en figuren, die niet goed ontvangen werden tijdens zijn leven, maar later aanvaardden. Modigliani bracht zijn jeugd in Italië, waar hij de kunst van de oudheid en de renaissance studeerde tot hij in 1906 naar Parijs verhuisde. Daar kwam hij in contact met prominente artiesten zoals Pablo Picasso en Constantin Brâncuşi. Modigliani's œuvre omvat schilderijen en tekeningen. Van 1909 tot 1914 heeft hij zich echter voornamelijk gewijd aan beeldhouwwerk. Zijn hoofdonderwerp was portretten en volledige cijfers van mensen, zowel in de beelden als in de sculpturen. Gedurende zijn leven had Amedeo Modigliani weinig succes, maar na zijn dood kreeg hij meer populariteit en zijn kunstwerken behaalden hoge prijzen. Hij stierf op 35-jarige leeftijd in Parijs van tuberculair meningitis.
vrouw met rood haar, Amedeo Modigliani vind je in de categorieën Amedeo Modigliani, Contemporary, Expressionisme, Frankrijk, Grijs, Jurk, List of Italian painters, Modern, Montparnasse, Oude meesters, Portret, Portret Schilderijen, Rood haar, Schilderijen, Stoel en Vrouw.

Waarom je kiest voor vrouw met rood haar, Amedeo Modigliani op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

vrouw met rood haar, Amedeo Modigliani uit de oude meesters collectie

Koop vrouw met rood haar, Amedeo Modigliani als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 116694

Shop nu met 10% korting
Nog 1 dag en 4 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
112 101 Nu gratis verzending!
10% korting verrekend!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.