Werkcode: 459147

Binnenplaats van De Ster

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
79 gratis verzending!
Binnenplaats van De Ster van Jan van der Knaap

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Houtzaagmolen de Ster in Utrecht heeft ook een binnenplaats. De binnenplaats is een grasveld en wordt omgeven door een klein railsysteem, waarop minimaal twee karretjes kunnen rijden. Het andere karretje staat aan de overkant. Of ze werkelijk rijden weet ik niet: de rails zijn nogal met gras begroeid, en waarschijnlijk zijn ze meer voor decoratie bedoeld. De binnenplaats wordt verder omgeven door wat stallen rechts, de zaagmolen zelf, wat huisjes links en wat werkplaatsjes achter de camera. Op deze binnenplaats komen regelmatig kleinschalige evenementen, zoals een biologische markt. De molen zelf is doorgaans open voor museumbezoek.
Houtzaagmolen de Ster is het enige compleet bewaard gebleven houtzaagmolenerf van Nederland. De top van de molen reikt tot 20 meter in de lucht. De wieken staan daar nog eens 9 meter boven. Molen De Ster staat in Lombok aan de Leidsche Rijn en is van ver in de omtrek goed te zien.

Deze foto behoort tot de serie Moderne Geschiedenis en is daarom uit historische gronden in zwartwit uitgevoerd.

Over Jan van der Knaap

Jan van der Knaap profielfotoHallo! Leuk dat u hier kijkt! Ik ben Jan vd Knaap, fotograaf in Utrecht. Ik houd mij normaal bezig met onder meer portretfotografie, voor mens en dier, en geef workshops om het meeste uit de camera te halen. Maar in de tussentijd vul ik hier mijn account met foto's die ik mooi vind. Dat kan eigenlijk van alles zijn, variërend van seizoensfoto's tot macrofotografie, of abstract tot landschappen en locaties. Nederland is een mooi land en mooie foto's zijn overal te vinden. Of het nu in mijn woonplaats Utrecht is, of Amsterdam, Purmerend, Hoorn of Leiden, ik heb altijd mijn camera bij me en ik kom altijd weer thuis met nieuw werk. In de praktijk ben ik dus in heel Nederland werkzaam. Kijk eens in mijn portfolio voor mooi werk aan uw muur, en bezoek ook eens mijn website op https://www.candela-fotografie.nl! Met hartelijke groet, Jan vd Knaap, Utrecht

Alle werken