Colourful African Life in a jungle. Mixed media /techniek

- Werkcode: 1 076 243

Karen Nijst over Colourful African Life in a jungle. Mixed media /techniek

Kleurrijke fantasietekening van een Afrikaanse dame in een felgekleurde jungle met op de achtergrond een vrouw die naar een dorpje loopt met een wasmand op haar hoofd. Ik wilde wat meer ‘leven in de jungle’ dus heb ik een vogeltje erbij geplaatst. Ofwel een Lilac-Breasted Roller (vorkstaartscharrelaar) in volle vlucht.
Ik heb me niet veel aangetrokken van bepaalde tekenstijlen en eigenlijk van alles uitgeprobeerd. Als ik het maar mooi vond.
Dus bevat dit werk zowel grafische als getekende elementen. Verschillende tekeningen heb ik over elkaar gelegd en ietwat doorschijnend gemaakt. Daarnaast wisselen figuratieve en abstracte elementen elkaar af.
Zo vind je op het oranje blad achter de dame links, een stukje van het volgende fragment:

You speak your love of Africa,
Each phrase creates a scene.
You speak your love of Africa,
Forming pictures in my dreams”

Ik hoop dat je het mooi vindt. Ik heb er in ieder geval veel plezier aan beleefd om dit werk te maken!
NB: ik zie in de fotogalerie dat het werk behoorlijk groot wordt afgebeeld: ca.150 x 100 cm. Persoonlijk denk ik dat 120 x 80 cm of 90 x 60 cm ook erg mooi kan zijn.
Karen Nijst profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Karen Nijst

Mijn passies zijn tekenen, schrijven, reizen, ontwerpen, grafisch vormgeving en (website) programmering. Momenteel heb ik al jarenlang mijn eigen webbureau, maar in de vrije uurtjes teken ik zo veel en vaak mogelijk. De laatste jaren werk ik graag op papier én –steeds vaker- op mijn IPAD Pro. Alles is getekend, alleen kan het soms interessant zijn om foto’s van kranten of ansichtkaarten te verwerken in mijn Mixed Media werk.

Ik vind het een uitdaging om te zoeken naar het beste kleurenpalet, juiste compositie en uitsnedes. Ook combineer ik vaak verschillende taferelen. Daarnaast is het niet mijn voornaamste streven om mensen herkenbaar weer te geven tenzij het om een portret gaat natuurlijk. Ik wil gewoon een bepaalde sfeer zo goed mogelijk weergeven!

Ik kan mezelf verliezen in een tafereel. Zoals de tekening van de markt in Maastricht. Wat denken die mensen? Waar gaan ze naartoe? Hoe zou hun leven er uitzien? Zoiets blijft boeien tijdens het tekenen van elk figuurtje - hoe klein dan ook - .

Uiteraard is ook de vastelaovend in Mestreech onderwerp van menig tekening. Een dankbaar onderwerp zelfs, want alleen in Maastricht vind je de sjoenste taferelen. Je kunt tijdens deze drie dolle dagen genieten van de vele prachtig uitgedoste mensen en de heerlijkste kleurencombinaties. Carnaval in Maastricht staat niet voor niets voor: ‘sjiek’. De flamboyante stijl is 'oongeluifelek' fotogeniek en ik vind het heerlijk om dat vast te leggen.

Alle werken van Karen Nijst


Waarom je kiest voor Colourful African Life in a jungle. Mixed media /techniek op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Colourful African Life in a jungle. Mixed media /techniek

Koop de illustratie Colourful African Life in a jungle. Mixed media /techniek van Karen Nijst op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 1 076 243
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
109,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden