Werkcode: 306431

Iceland's pride

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
83 gratis verzending!
Iceland's pride van Lex Schulte

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

De (civiele) vlag van IJsland achter op een schip.
De vlag van IJsland is hemelsblauw met een sneeuwwit kruis en een vuurrood kruis binnen dat witte kruis. Er zijn twee versies van de IJslandse vlag: een civiele vlag en een staatsvlag (Tjúgufáni). De civiele vlag toont het bekende rechthoekige ontwerp; de staatsvlag heeft net als bijvoorbeeld de Noorse en Deense staats- en oorlogsvlaggen een zwaluwstaart. Blauw herinnert aan de zee, wit aan het ijs en de sneeuw en de IJslandse geisers. De huidige vlag is sinds 1913 officieus in gebruik als nationaal symbool. De vlag werd echter pas officieel aangenomen op 19 juni 1915. De vlag is gebaseerd op de Vlag van Denemarken en heeft de omgekeerde kleurstelling van de vlag van Noorwegen, een land waarmee IJsland van oudsher een sterke band heeft. De civiele vlag wordt sinds 1 december 1918 ook als handelsvlag op zee gevoerd.

In 1918 werd in een overeenkomst met Denemarken gesteld dat IJsland een volledig soevereine staat werd, verbonden met Denemarken onder dezelfde koning. Op 17 juni 1944, toen Denemarken door Duitsland bezet was en IJsland door het Verenigd Koninkrijk, werd IJsland een onafhankelijke republiek. Tijdens deze staatkundige veranderingen bleef de huidige vlag in gebruik.

Over Lex Schulte

Lex Schulte profielfotoIk ben een leraar met een hobby die het leuk vindt om te delen wat hij heeft gemaakt.

Alle werken