Een Werk aan de Muur shop

Kraters bij zonsondergang

- Werkcode: 994 518

Frans Blok over Kraters bij zonsondergang

Een van de mooiste zonsondergangen die ik ooit heb meegemaakt was op 27 april 2022 bij Myvatn, het magische meer in het noorden van IJsland. Inderdaad, op Koningsdag, maar daar was natuurlijk in IJsland niet zo heel veel van te merken. Behalve dan 's avonds, toen de zon toch nog een gaatje in het dikke wolkendek vond en het landschap oranje kleurde.

Myvatn ligt op de breuklijn tussen twee tektonische platen: de Noord-Amerikaanse en de Euraziatische, die hier door druk vanuit het binnenste van onze planeet uit elkaar geduwd worden. Het landschap toont dan ook talloze sporen van vulkanische activiteit.

Zo zien we in de verte de Hverfjall, een kegelvulkaan waarvan de hellingen bedekt zijn met zwart grind en zand (maar ook dat kleurt mee door het zonlicht)

Meer op de voorgrond zien we een grillig patroon van heuvels en valleien, van land en water. Dit is het gebied van de zogenaamde pseudokraters, die gevormd worden als hete lava in contact komt met water, dat als stoom met explosief geweld een uitweg zoekt.

Dit bijzondere landschap in dit bijzondere licht zorgde voor een onvergetelijk moment. Het was overigens ook heel koud op deze IJslandse lente-avond, maar dat had ik er graag voor over. Dit is een van de vele foto's die ik die avond maakte, bewerkt tot een digitaal schilderij.
Frans Blok profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Frans Blok

Mijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Alle werken van Frans Blok


Waarom je kiest voor Kraters bij zonsondergang als fotoprint

  • We zijn zeer tevreden over de kwaliteit. Het inkaderen hebben we overgelaten aan een plaatselijke handelaar omdat we een heel specifiek frame wensten.
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Dik fotopapier
  • Lijst de fotoprint zelf in

Kraters bij zonsondergang

Koop dit digital art werk Kraters bij zonsondergang van Frans Blok als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 994 518
Kies het materiaal Meer informatie
Fotoprint
Kies materiaal opties Speciale wens?
Wil je er een lijst omheen?
Let op, de witrand wordt binnenin toegevoegd. De gekozen maat van de fotoprint verandert hierdoor niet. Het werk wordt dus kleiner geprint als er een witrand gekozen wordt.
113,- Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.