Een Werk aan de Muur shop

Meisje Duikt In Water III

- Werkcode: 928413

Jan Keteleer over Meisje Duikt In Water III

Jan Keteleer is een Belgische kunstenaar die gespecialiseerd is in fotorealistische schilderijen van vrouwen en de natuur. Zijn werken worden gekenmerkt door eenzame figuren en scènes van de oceaan. Veel van zijn schilderijen tonen zwemmende en duikende vrouwen. Deze schilderstijl is vergeleken met de School van Barbizon en de Hudson River School, die beide zijn voortgekomen uit dezelfde stijl van landschapsschilderen. Deze kunstenaars staan bekend om het gebruik van licht om psychologisch geladen sferen te creëren. Bovendien lijken zijn onderwerpen gesaboteerd en blootgesteld, wat deze werken zo betoverend maakt.

De schilderijen van Jan Keteleer zijn fotorealistisch en tonen scènes van vrouwen in het water en aan strakke touwen. Zijn werken zijn grotendeels psychologisch geladen, en zijn naakten onthullen nooit hun gezichten. Ze lijken kwetsbaar, en hun lichamen zijn weergegeven in een lichtgevend, iriserend blauw. Ze tonen ook de nuances van het lichaam van een vrouw, dat vaak in contrast staat met haar lichaamsdelen.

Hoewel Jan Keteleer vooral bekend is om zijn eenzame figuurschilderijen van zwemmers, wint hij aan populariteit als kunstenaar in andere media. Zijn olieverfschilderijen, vooral zijn zwembadtaferelen, worden vergeleken met de School van Barbizon en de Hudson River School en worden geprezen om hun betoverende en beklijvende beeldtaal. Zijn mixed-media werken, zoals Girl diving into water, zijn sfeervol en zijn voortgekomen uit zijn interesse in onderwater
Jan Keteleer profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Jan Keteleer

WERK aan de MUUR presenteert het werk van de Belgische kunstenaar Jan Keteleer (JanKé). Oude kunst is een van zijn interesses, maar je kunt ook voorbeelden vinden van zijn werk in pop art en impressionisme.
Als je door het portfolio van Jan Keteleer bladert, vind je zowel prachtige natuurscènes, schilderachtige afbeeldingen van dieren of op pop art gebaseerde naakten.

De definitie van kunst die Jan Keteleer hanteert is: “Al de bestaande technieken zodanig beheersen dat je volledig uiting kan geven aan wat je wenst over te brengen”.

Alle werken van Jan Keteleer


Waarom je kiest voor Meisje Duikt In Water III op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Meisje Duikt In Water III

Koop dit digital art werk Meisje Duikt In Water III van Jan Keteleer als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 928413
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
246 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.