Portret van Marlene Dietrich, Mixed Media

Werkcode: 977 014 Kopieer de werkcode

Karen Nijst profielfoto Bijna alles op dit werk is getekend, zoals de 2 Marlenes, de medaille, de Rolls Royce en het portret van filmregisseur Josef von Sternberg.
Josef staat bekend als de ontdekker en -later- minnaar van Marlene. Hij werkte voor het eerst met haar samen in “Der Blaue Engel” (zie Marlene in jarretels). Persoonlijk vind ik dat het contrast tussen Dietrichs androgyne verschijning links, en haar optreden als pin-upgirl in ‘der Blaue Engel’ rechts, de compositie mooier tot zijn recht laat komen.

De Rolls Royce Phantom II rechtsachter was een ‘bedankje’ voor haar belangrijke rol in deze film. Een cadeautje van von Sternberg en de studiobazen in Hollywood. De automobiel speelde een mobiele hoofdrol in de film Indiana Jones and the last crusade uit 1989, onder regie van Steven Spielberg.

De tekening is her en der gevuld/ gearceerd met door mij digitaal bewerkte filmposters en een “declaration of intention” waarmee de in Duitsland geboren Marlene Amerikaans burger werd. In de grote zwarte ton waar Marlene op zit, heb ik muzieknoten verwerkt en een fragment uit het filmscript van Der Blaue Engel.

Op de achtergrond zie je een poster van de Office of Strategic Services (OSS), de eerste buitenlandse inlichtingendienst van de Verenigde Staten en voorloper van de CIA. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bood Dietrich zich vrijwillig aan voor de OSS. Ze maakte anti-nazipropaganda op de radio en trad op om de Amerikaanse soldaten een hart onder de riem te steken. In 1947 ontving Marlene Dietrich voor deze uitzonderlijke verdiensten de Medal of Freedom.

Dit werk wordt aangeboden door Karen Nijst

Mijn passies zijn tekenen, schrijven, reizen, ontwerpen, grafisch vormgeving en (website) programmering. Mijn creatieve reis begint begint vaak door gewoon mijn fantasie te gebruiken, maar soms vindt het ook zijn oorsprong in foto's die ik met mijn iPhone heb genomen. Het is nooit de bedoeling om deze simpelweg te kopiëren, maar eerder om een geheel eigen creatie te maken, al zoekend naar het juiste kleurenpalet en een harmonieuze compositie. Ik combineer graag verschillende elementen tot een nieuw geheel.
Hoewel ik soms portretten maak waarin mensen herkenbaar zijn, is mijn voornaamste streven om een bepaalde sfeer zo getrouw mogelijk weer te geven

Ik kan mezelf verliezen in een tafereel. Zoals de tekening van de markt in Maastricht. Wat denken die mensen? Waar gaan ze naartoe? Hoe zou hun leven er uitzien? Zoiets blijft boeien tijdens het tekenen van elk figuurtje - hoe klein dan ook - .

Uiteraard is ook de vastelaovend in Mestreech onderwerp van menig tekening. Een dankbaar onderwerp zelfs, want alleen in Maastricht vind je de sjoenste taferelen. Je kunt tijdens deze drie dolle dagen genieten van de vele prachtig uitgedoste mensen en de heerlijkste kleurencombinaties. Carnaval in Maastricht staat niet voor niets voor: ‘sjiek’. De flamboyante stijl is 'oongeluifelek' fotogeniek en ik vind het heerlijk om dat vast te leggen.

Meer weten over Karen Nijst?

Klantbeoordelingen

Dit werk heeft nog geen beoordelingen.
3.727 klanten geven ons een 4,7 / 5

    Bob
    Nederland
    5 / 5

    Top kunst en service
    Tijdens een bezoek aan de showroom werd deskundig alle materialen getoond en uitgelegd waardoor inzicht werd verkregen wat het effect van het materiaal op het kunstwerk is. De bestelling was helaas door de vervoerder niet erg voorzichtig behandeld maar na een telefoontje en wat foto’s van de beschadigingen, kregen we supersnel een nieuw exemplaar. Hulde!

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in augustus 2020
    Michiel
    Nederland
    5 / 5

    Niet eens een erg dure uitvoering gekozen, toch bij levering erg verrast door de uitvoering ( toppertje). Ook de communicatie betreffende de levering was leuk gedaan.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in december 2017
    Corry
    Nederland
    5 / 5

    Snelle reacties, goede materialen, mooie website.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in november 2016
    Sabine
    Nederland
    5 / 5

    super service, prachtige werken
    Bedankt, mijn vakantiehuis straalt gewoon, dankzij de mooie reproducties.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in juni 2019
    Anne Mombarg
    Nederland
    5 / 5

    (Translated by Google) As an interior designer, I like working with WerkaandeMuur, because the price/quality ratio is good, the website is clear and well-arranged, because the possibilities are endless and my experience with the employees of WerkaandeMuur is very positive. They think along, are friendly and helpful and they keep agreements. (Original) Als interieurontwerper werk ik graag met WerkaandeMuur, omdat de prijs/kwaliteitverhouding goed is, de website duidelijk en overzichtelijk is, omdat de mogelijkheden eindeloos zijn en mijn ervaring met de medewerkers van WerkaandeMuur is zeer positief. Ze denken mee, zijn vriendelijk en behulpzaam en ze komen afspraken na.

    Geverifieerde beoordeling van Google Besteld in augustus 2023
    Angelique
    Nederland
    5 / 5

    Goede service en kwaliteit. Ze denken mee. Ik kreeg foto's toegestuurd hoe het zou staan op onze muur. Wij zijn voor de grote variant gegaan en het staat super. Ook de bezorging ging volgens afspraak. Echt aan te raden!

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in mei 2017
    Romy van Ree
    Nederland
    4.5 / 5

    Perfecte service!
    Pakket was kwijtgeraakt, toen is er gelijk een nieuw schilderij besteld door werk aan de muur en tussendoor werd ik elke keer netjes op de hoogte gehouden door de klantenservice. Het schilderij kwam binnen en was prachtig. Top service!

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in mei 2021
    jeffrey
    Nederland
    5 / 5

    goei service snel in huis helemaal top

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in maart 2017
    Bimvos
    Nederland
    4 / 5

    Adembenemend
    Voor de 2e keer een aankoop gedaan en de kwaliteit is prima, keurig verpakt en een prettig contact met de betreffende medewerker/ster. Jammer dat ze nooit aanbiedingen hebben of sale bijvoorbeeld. Ik mis het dat je geen account kan aanmaken want nu bouw je ook geen bestel historie op en moet je telkens maten e.d. van de gekochte kunstwerken op gaan zoeken.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in september 2021
    Harry
    Nederland
    5 / 5

    goed en communicatie prima
    makkelijk en goed ingelicht.. omschrijving etc.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in mei 2020
    Barbra
    Nederland
    5 / 5

    Goede advisering en service ook bij problemen
    Eerste levering liep niet geheel vlekkeloos was eerst niet goed en afgekeurd, vervolgens kwam het schilderij eerder aan dan doorgegeven, maar we waren thuis, helaas was het toch beschadigd, we hadden ook wel een heel groot werk. Na overleg heel netjes opgelost en weer opgestuurd op exact het moment geleverd van wat was doorgegeven en heel goed ingepakt en zag er prachtig uit.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in september 2019
    J. Gasille
    Nederland
    4.5 / 5

    Geweldig!!!!
    Denken met je mee, doe alles om het mogelijk te maken en zeer vriendelijk! Aanrader!!

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in mei 2020

Plus- en minpunten

  • Ragscherpe afdrukken
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout
  • Optioneel verkrijgbaar met baklijst
  • Geen akoestische werking
  • Niet verwisselbaar

Een klassiek en tijdloos materiaal

Kunst op canvas doet het goed aan elke wand, maar komt helemaal tot zijn recht in een klassieke inrichting. Om je canvas schilderij of foto op canvas nog meer karakter te geven kan je kiezen voor een afwerking met baklijst.

Canvas schilderijen en fotografische kunst op canvas van Werk aan de Muur worden geprint op spierwit polykatoen canvas doek van de hoogste kwaliteit. Het canvas doek wordt strak opgespannen over een houten frame van duurzaam PEFC-goedgekeurd hout.

Meer weten?

Meer over Canvas en de andere materialen vind je op:

Koop dit digital art kunstwerk Portret van Marlene Dietrich, Mixed Media van Karen Nijst als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en ArtFrame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Materiaal
Wat is dit?
Opties
Eigen maat…
Je hebt gekozen voor een doorlopende zijkant. Niet het hele werk zal van de voorkant te zien zijn.
103,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden